Gençlerbirligi-Yilport Samsunspor maçinin ardindan Erkan Tiryaki- Gençlerbirligi Kulübü Basin Sözcüsü Savas Çolakoglu: "Maçi yönetenlerin iyi olmasi gerektigi bir yerde, emek hirsizliginin oldugu bir olayla karsi karsiya geldik" "100. yilini kutlayan bir kulübün, bu sekilde hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü"

Gençlerbirligi-Yilport Samsunspor maçinin ardindan  Erkan Tiryaki- Gençlerbirligi Kulübü Basin Sözcüsü Savas Çolakoglu:  
"Maçi yönetenlerin iyi olmasi gerektigi bir yerde, emek hirsizliginin oldugu bir olayla karsi karsiya geldik"
"100. yilini kutlayan bir kulübün, bu sekilde hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü"

ANKARA (AA) - Gençlerbirligi Kulübü Basin Sözcüsü Savas Çolakoglu, takimlarinin Spor Toto 1. Lig'de Yilport Samsunspor'a 1-0 yenildigi maçta gollerini iptal eden karsilasmanin hakemi Mert Güzenge'ye tepki gösterdi.

Eryaman Stadi'nda oynanan maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Çolakoglu, Gençlerbirligi'nin 100 yillik bir kulüp oldugunu belirterek, "Hakem hatalarinin bir takimin kaderiyle ne kadar oynayabilecegini hep birlikte gördük. Bu maça her iki takim da kazanmak arzusuyla çikmisti. Bir tarafta sampiyon olmak için çaba sarf eden bir takim, diger tarafta da kümede kalmak ve hak ettigi yeri elde etmek için çaba sarf eden bir takimin mücadelesi vardi. Maçi yönetenlerin iyi olmasi gerektigi bir yerde, emek hirsizliginin oldugu bir olayla karsi karsiya geldik. Hakemin önünde gerçeklesen bir ikili mücadele sonucu gol attik ama VAR incelemesiyle golümüz iptal edildi." ifadelerini kullandi.

Sadece VAR incelemesinin yaklasik 4 dakika sürdügünü vurgulayan Çolakoglu, sunlari kaydetti:

"Maçin sonuna 5 dakika uzatma veriyor. Oyuncu degisiklileri oldu. En az 10 dakika uzamasi gerekirdi. Bu 5 dakikada da duraklamalar oldu. Bunlarin hiçbirini dikkate almiyorsunuz ve maçi bu sekilde sonlandiriyorsunuz. Gençlerbirligi’nin kuruldugu günden itibaren önemsedigi kurallardan bir tanesi de dürüst olmak ve etik kurallara göre hareket etmektir. Biz hiçbir zaman baska sekilde açiklamalar yapmadik. Türk futboluna katkilar sunan bir kulüp olma yolunda ilerlerdik ama gerçekten bu sürecin içerisinde canimiz yanmaya basladi. Biz ikinci yarida sifirdan yeni bir kadro yaptik. Kimseden tolerans beklemiyoruz, esit olunsun. Bugün sahada hep beraber gördük, esit bir davranis sekli var miydi? 100. yilini kutlayan bir kulübün, bu sekilde hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü. Hakemlerimizi biraz daha adil davranmaya davet ediyorum."

Çolakoglu, konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yapacaklari girisimlere de yönetim kurulu toplantisinda karar vereceklerini sözlerine ekledi.