Bakan Nebati: "Türkiye ekonomisi büyüme performansiyla birçok ülkeye fark atmistir"Mustafa Çalkaya- "2022 yilinda son 20 yilin en iyi bütçe performanslarindan birini elde etmeyi de basardik"- "Kimsenin süphesi olmasin, özellikle depremden bir miktar olumsuz etkilenecek bütçe ve borçlanma basta olmak üzere kamu maliyesi göstergelerini yine kisa bir süre içerisinde eski seviyelerine getirecegiz"

Bakan Nebati: "Türkiye ekonomisi büyüme performansiyla birçok ülkeye fark atmistir"Mustafa Çalkaya- "2022 yilinda son 20 yilin en iyi bütçe performanslarindan birini elde etmeyi de basardik"- "Kimsenin süphesi olmasin, özellikle depremden bir miktar olumsuz etkilenecek bütçe ve borçlanma basta olmak üzere kamu maliyesi göstergelerini yine kisa bir süre içerisinde eski seviyelerine getirecegiz"

ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Türkiye ekonomisinin büyüme performansiyla birçok ülkeye fark attigini, 2022 yilinda son 20 yilin en iyi bütçe performanslarindan birinin elde edildigini bildirdi.

Bakan Nebati, Twitter hesabindan paylasimda bulundu.

"Ülkemizde, simdiye degin tas üstüne tas koymamis olan muhalefet, onun hem yurt içi hem de yurt disindaki saz arkadaslari ve içimizdeki beyinsizler seçim sonuçlarina etki edebilmek hesabiyla bir süredir sistematik bir sekilde ve histerik bir ruh haliyle ekonomimize saldirmaktadir. " ifadesini kullanan Nebati, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yeniden seçilmesiyle ekonominin zor duruma düsecegi düsüncesinin yayilmaya çalisildigina dikkati çekti. Nebati, "Bu kötü niyetli oy avcilarini, bu felaket tellallarini, kisisel menfaatleri pesindeki bu ithal reçete meraklilarini gerçeklerin sert tokadiyla kendine getirmek artik sart olmustur." degerlendirmesinde bulundu.

Salgin döneminde dünya küçülürken Türkiye'nin büyüdügünün altini çizen Nebati, "Türkiye, 2021 yilinda yüzde 11,4'lük güçlü büyümesinin ardindan, Rusya-Ukrayna Savasi'yla emtia fiyatlarinin tüm dünyada firladigi 2022 yilinda yüzde 5,6'lik büyüme kaydetmeyi basarmis, bu performansiyla birçok ülkeye fark atmistir. Bugün birçok ekonomi isten çikarmalarla yüzlesirken, ülkemizde istihdam rakamlari istikrarli bir sekilde artmaya devam ediyor. Uyguladigimiz politikalar sayesinde, 2023 mart ayinda yillik 1,5 milyon kisilik istihdam artisiyla toplam istihdamimiz 31,5 milyon kisiye yükselmistir." ifadesini kullandi.

- "Deprem Avrupa ülkesinde yasanmis olsaydi... "

Nebati, sanayi üretiminin, 11 ilde yikimlara sebep olarak milyonlarca insanin hayatini dogrudan etkileyen asrin felaketine ragmen, bu yilin ilk çeyreginde bir önceki çeyrege göre yüzde 0,4 artis kaydetmeyi basardigini vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Sadece bu artis dahi, ekonomimizin ne denli saglam bir temel üzerinde yükseldiginin açik bir göstergesidir. Eger ayni ölçekteki bu deprem felaketleri, herhangi bir Avrupa ülkesinde yasanmis olsaydi, bu basariyi kaydetmeleri mümkün olabilir miydi? Öte yandan, 2022 yilinda son 20 yilin en iyi bütçe performanslarindan birini elde etmeyi de basardik. Kimsenin süphesi olmasin, özellikle depremden bir miktar olumsuz etkilenecek bütçe ve borçlanma basta olmak üzere kamu maliyesi göstergelerini yine kisa bir süre içerisinde eski seviyelerine getirecegiz. Bizler, depremzede vatandaslarimiza asla hakaret etmiyor, gece gündüz durmaksizin afetzede kardeslerimiz için çalismaya devam ediyoruz. Devletimizin tüm imkanlarini vatandaslarimiz için seferber ediyor, bunu milli birlik ve dayanisma ruhuyla, sivil toplum kuruluslarimizin gayretli destekleriyle, milletimizle yan yana ve beraberce gerçeklestiriyoruz.

Simdi, bu kötü niyetli kisiler, bilgisayar basinda karamsar hava olusturmaktan baska bir is yapmayan bu sahislar tüm ortak kazanimlarimizi sürekli yok saysalar da aziz milletimiz kimin kendisi için durmadan ve yorulmadan çalistigini, kimin gece-gündüz ülkesi için ter döktügünü zaten çok ama çok iyi biliyor. Milletimiz, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ülkemizin bir küresel güç olma yolunda emin adimlarla ilerledigini, gizli ve açik, içeriden ve disaridan, sinsi ve kirli hiçbir saldiriya asla geçit vermeden yol aldigini zaten çok ama çok iyi biliyor. Bugün, son teknolojiyle donatilmis dev sehir hastanelerini, IHA'lari, SIHA'lari, savas uçaklarini, TOGG'lari, uydulari, Karadeniz dogal gazini, TCG Anadolu'yu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni ve daha nice asirlik eserleri ülkemize kazandiran güç, Sayin Cumhurbaskanimizin liderligindeki AK Parti iktidarimiz olmustur. Milletimiz, sahip oldugu feraset ve inançla, 28 Mayis'ta bir kez daha istikrardan, tam bagimsiz, güçlü ve büyük Türkiye'den yana tavrini net bir sekilde koyacak, Türkiye Yüzyili'na damgasini mutlak surette vuracaktir."