Bogulma tehlikesi geçiren itfaiyeci üzerini degistirip tekrar suya girmisMüslüm Etgü,Esber Ayaydin- Sanliurfa'da su basan alt geçitte mahsur kalan itfaiye eri Sait Sayar: - "Su yükseldikten sonra köprünün üzerindeki kirislere tutunduk. Tavanla aramizda bir karis kadar bir hava boslugu kalmisti" - "Çiktiktan sonra eve gittim. Üzerimi degistirip tekrar olay yerine geldim. Arkadaslarim suyun altinda olduklari için dayanamadim. Olay yerini bildigim için izin alip tekrar suya girdim." - Itfaiye eri A

Bogulma tehlikesi geçiren itfaiyeci üzerini degistirip tekrar suya girmisMüslüm Etgü,Esber Ayaydin- Sanliurfa'da su basan alt geçitte mahsur kalan itfaiye eri Sait Sayar:
- "Su yükseldikten sonra köprünün üzerindeki kirislere tutunduk. Tavanla aramizda bir karis kadar bir hava boslugu kalmisti"
- "Çiktiktan sonra eve gittim. Üzerimi degistirip tekrar olay yerine geldim. Arkadaslarim suyun altinda olduklari için dayanamadim. Olay yerini bildigim için izin alip tekrar suya girdim."
- Itfaiye eri A

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da derelerin tasmasi sonucu meydana gelen selde suyla dolan alt geçittekileri kurtarmak isterken mahsur kalan ve güçlükle çikabilen 3 itfaiye eri, yasadiklarini unutamiyor.

Dere taskini sonrasi sel sularinin bir anda doldurdugu Abide Köprülü Kavsagi alt geçidine ilk müdahale eden ekipte yer alan itfaiye erleri Sait Sayar, Abdulgani Aslan ve Bülent Bulut, canlari kurtarmak için gösterdikleri fedakarlikla dikkati çekti.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanliginda görevli itfaiye eri Sait Sayar, gazetecilere, bölgede mahsur kalanlarin bulundugu ihbari üzerine alt geçide gittiklerini ve bu sirada aracin içinde mahsur kaldigini belirtti.

Arkadaslarinin kendisini kurtarmak için botla suya girdigini, onlarin da mahsur kaldigini anlatan Sayar, söyle konustu:

"Zaten girdap olusmustu. O girdaptan çikamadik. Su yükseldikten sonra köprünün üzerindeki kirislere tutunduk. Duvar kenarindaki kablo kanallarina tutunarak çikis yapabildim. Zaten tavanla aramizda bir karis kadar hava boslugu kalmisti. Allah'a sükürler olsun çikis yaptik. Çiktiktan sonra eve gittim. Üzerimi degistirip tekrar olay yerine geldim. Arkadaslarim suyun içinde oldugu için dayanamadim. Onlara yardim etmek istedim. Olay yerini bildigim için izin alip tekrar suya girdim. Arkadaslarimi ve mahsur kalan vatandaslari aramak için 2-3 defa giris çikis yaptim. Sükürler olsun arkadaslarimiz sag salim disari çiktilar."

- "Artik Allah'a teslim olduk"

Itfaiye eri Abdulgani Aslan ise alt geçitte mahsur kalanlara müdahale etmek için botu hazirladiklari sirada gelen dalgayla sürüklendigini, üç saate yakin köprünün altinda yasam mücadelesi verdigini söyledi.

Aslan, "Su bogazimiza kadar dayanmisti. Ufak bir çukur kalmisti oradan nefes alip verebiliyorduk. Ekiplerimiz suyu bosaltiyorlardi. Artik Allah'a teslim olduk, kelimeisehadet getirdik. Ondan sonra bir baktik su seviyesi milim milim düsmeye basladi." dedi.

Suyun düsmesinin ardindan gördügü isiga dogru dalip çikarak yüzmeye basladigini anlatan Aslan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Arkadaslarima ve oradaki vatandaslara umut olabilmek için kendimi suyun içine attim. 5 metre gidiyordum kafami çikariyordum, nefes alip tekrardan daliyordum. Köprünün disina çiktim. Çok sükür ondan sonra arkadaslarimizin çabasiyla çiktik."

Itfaiye erlerinden Bülent Bulut da aniden gelen dalgadan tünelde kalan bir aracin üzerine basarak kurtuldugunu ifade ederek, "Suyun çekilmesini gördükten sonra isigi görür görmez tekrar disariya çikma firsati bulduk, çok sükür. Allah bizi sevdiklerimize bagisladi. Keske daha erken müdahale yapabilseydik. O su gelmeden vatandaslari alabilseydik. Allah hepsine rahmet eylesin." dedi.

Olayda kurtardiklari bir vatandasi da mahsur kaldiklari sirada sakinlestirmeye çalistigini ancak o sirada kendisinin de korktugunu anlatan Bulut, "Kendimiz korkuyoruz ama simdi biz orada vatandasin da derdini düsünmek zorundayiz. Ona sakin ol dedim." dedi.

Sanliurfa'da siddetli saganagin ardindan derenin tasmasi sonucu sel sularinin doldurdugu Abide Köprülü Kavsagi alt geçidinde 5 kisi hayatini kaybetmisti.