Gana Cumhurbaskani Akufo-Addo, sürdürülebilir okyanus ekonomisini gelistirme sözü verdiAdam Abu-bashal

Gana Cumhurbaskani Akufo-Addo, sürdürülebilir okyanus ekonomisini gelistirme sözü verdiAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Gana Cumhurbaskani Nana Akufo-Addo, ülkesinin tüm vatandaslarin yararina sürdürülebilir bir ekonomi gelistirmeye kararli oldugunu söyledi.

Akufo-Addo, Gana'nin baskenti Akra'da düzenlenen iki günlük "Ulusal Okyanus Ekonomisi Zirvesi"nde yaptigi konusmada, okyanusun ülkesinin kalkinmasini hizlandirmak için inanilmaz bir firsat sundugunu belirtti.

Hükümetin sürdürülebilir okyanus ekonomisi saglamak için politika ve programlar gelistirdigini, bu konuda kararli olduklarini kaydeden Akufo-Addo, "Önemli miktarda milli gelir elde etmek ve nihayetinde halkimizin yasam standartlarini iyilestirmek amaciyla denizcilikle ilgili tehditleri ele almak, deniz kaynaklarini korumak ve yönetmek için uygulanabilir rotalar belirlememize olanak taniyacak ulusal entegre denizcilik stratejisini baslattik." dedi.

Akufo-Addo, son 10 yilda özel yatirimlardaki artisa ragmen mavi ekonomiye çok az sermaye girdigine dikkat çekerek, yeni sektöre daha fazla yatirim yapilmasinin garanti altina alinmasi gerektiginin altini çizdi.

Cumhurbaskani Akufo-Addo, kamu-özel sektör ortakliklari yoluyla denizcilik sektörüne ve denizcilik temelli projelere daha fazla özel fon çekilebilecegini söyledi.