Galatasaray'dan Süper Lig'e tarihi baslangiçErcan Çakar- Ligin geride kalan bölümünde 12 galibiyet, birer beraberlik ve maglubiyet sonucunda 37 puan toplayan sari-kirmizili takim, 14 maçlik periyotlar itibariyla tarihin en iyi sezon baslangicina imza atti - Sari-kirmizililar, bu sezon son 18 sezonun en iyi deplasman performansini sergiledi

Galatasaray'dan Süper Lig'e tarihi baslangiçErcan Çakar- Ligin geride kalan bölümünde 12 galibiyet, birer beraberlik ve maglubiyet sonucunda 37 puan toplayan sari-kirmizili takim, 14 maçlik periyotlar itibariyla tarihin en iyi sezon baslangicina imza atti
- Sari-kirmizililar, bu sezon son 18 sezonun en iyi deplasman performansini sergiledi

ISTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Trendyol Süper Lig'in 14. haftasinda konuk oldugu Siltas Yapi Pendikspor'u 2-0 yenerek çikisini sürdüren Galatasaray, tarihinin en iyi sezon baslangicina imza atti.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 12 galibiyet, birer beraberlik ve maglubiyet sonucunda 37 puan elde eden sari-kirmizili takim, 14 maçlik periyotlar itibariyla tarihinin en iyi performansini sergiledi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligin geride kalan bölümünde Trabzonspor, Gaziantep FK, Yilport Samsunspor, RAMS Basaksehir, Istanbulspor, MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor, Besiktas, Çaykur Rizespor, Kasimpasa, Corendon Alanyaspor ve Siltas Yapi Pendikspor'u yenerken, Mondihome Kayserispor ile berabere kaldi, Atakas Hatayspor'a ise maglup oldu.


- Son 18 sezonun en iyi deplasman performansi

Trendyol Süper Lig'de bu sezon sahasinda puan kaybi yasamadan yoluna devam eden Galatasaray, deplasmandaki basarili performansiyla da dikkati çekiyor.

Sari-kirmizili takim, ligde konuk olarak çiktigi 8 maçta 6 galibiyet, birer beraberlik ve maglubiyet sonucunda 19 puan kazandi.

Galatasaray, ligde ilk 8 deplasman maçlari degerlendirmeye alindiginda son 18 sezonun en iyi performansini ortaya koydu.

Süper Lig'de 2005-2006 sezonunda da ilk 8 deplasman maçinda 19 puan toplayan sari-kirmizili takim, 2000-2001 sezonunda ise ayni periyotta 7 galibiyet ve bir maglubiyet sonucunda 21 puan elde etmisti.


- Üç puanli sistemde en az gol yedigi sezon

Galatasaray, Süper Lig'de üç puanli sisteme geçilen 1987-1988'den beri ilk 14 maçlar itibariyla en az gol yedigi sezonu geçiriyor.

Bu sezon basarili savunmasiyla dikkati çeken sari-kirmizili takim, ligin geride kalan bölümünde kalesinde sadece 8 gol gördü.

Ligin en az gol yiyen takimi olan Galatasaray, 14 maçinin 8'inde rakiplerinin gol bulmasina izin vermedi.

Sari-kirmizili takim, Süper Lig'de rakip fileleri ise 28 kez havalandirdi.