"Yâ Sehr-i Ramazan" hüsnühat sergisi Kazliçesme Sanat'ta açildiFatih Türkyilmaz

"Yâ Sehr-i Ramazan" hüsnühat sergisi Kazliçesme Sanat'ta açildiFatih Türkyilmaz

ISTANBUL (AA) - Çagdas hattatlarin eserlerinin yer aldigi "Yâ Sehr-i Ramazan" hüsnühat sergisi, Kazliçesme Sanat'ta sanatseverlerle bulustu.

Küratörlügünü sanat tarihçisi Ömer Faruk Serifoglu'nun yaptigi sergide, hüsnühat sanatinin en güzel örneklerinden besmeleler, Fatihalar, Ayetü'l-Kürsiler, lafza-i celaller, münacaatlar, naatlar, dualar bulunuyor.

Ramazanin ruhuna ve gelenegine hitap eden sergide, usta hattatlar Fuat Basar, Mehmed Özçay, Mehmet Memis, Savas Çevik, Hakan Arslan, Said Abuzeroglu, Abdurrahman Depeler, Seyit Ahmet Depeler, Mümtaz Seçkin Durdu, Cevad Huran, Ferhat Kurlu, Tahsin Kurt, Yusuf Mazi, Menaf Nam, Osman Özçay, Fatih Özkafa, Mustafa Parildar, Ahmet Faris Rizk, Yilmaz Turan, Muhammed Yaman, Fatih Yildiz ve Mahfuz Zennun gibi 22 sanatçi 86 eser ile yer aliyor.

- "Kazliçesme Sanat çok güzel sergilere ev sahipligi yapti"

Sergi açilisinda konusan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle bu yilki ramazanin hüzünlü geçtigini söyledi.

Arisoy, deprem bölgesinde hayatin her geçen gün biraz daha normale döndügünü isaret ederek "Bu sartlar altinda ramazan ayina girdik. Kazliçesme Sanat açildigi günden bu yana çok güzel sergilere ev sahipligi yapti. Simdi de kiymetli bir seçkiyle huzurlarinizdayiz. Yasayan çok kiymetli, dünya çapinda hat sanatçilarimiz var. Onlarin eserleri var burada. Bu sergi ile ramazan ayina merhaba diyoruz. Bütün sanatseverleri bekliyoruz. Basta sanatçilarimiz olmak üzere emek veren herkese çok tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Sergi küratörü Ömer Faruk Serifoglu ise ramazan ayinin ruhuna uygun bir sergi yapmak istediklerini, Istanbul'da son yillarda gerçeklestirilmis en düzeyli hat sergilerinden birini açtiklarini dile getirdi.

Serifoglu, Istanbul'da hat sanatini icra eden sanatçilari eserlerini sergilemek üzere davet ettiklerini kaydederek "Davetimize icabet eden 22 kisi oldu. Hepsine tesekkür ederiz. Ramazan vesilesiyle dua ve niyaz niteliginde metinler istedik. Çogunlukla o islerden geldi. Keyifle izlemenizi dilerim." seklinde konustu.

2 Haziran'da sona erecek sergi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatlerinde ziyarete açik olacak.