GÜNCELLEME - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria'da 3 Filistinliyi öldürdüMücahit Aydemir,Muhammed Emin Canik- Israil ordusu, öldürülen Filistinlilerden 2'sinin 7 Nisan’da Ürdün Vadisi bölgesinde 3 Israilli yerlesimcinin öldürüldügü silahli saldirinin failleri oldugunu duyurdu ISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI, FILISTINLI GRUPLARIN TEPKILERI VE DETAYLAR EKLENDI

GÜNCELLEME - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria'da 3 Filistinliyi öldürdüMücahit Aydemir,Muhammed Emin Canik- Israil ordusu, öldürülen Filistinlilerden 2'sinin 7 Nisan’da Ürdün Vadisi bölgesinde 3 Israilli yerlesimcinin öldürüldügü silahli saldirinin failleri oldugunu duyurdu

ISRAIL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI, FILISTINLI GRUPLARIN TEPKILERI VE DETAYLAR EKLENDI

NABLUS (AA) - Israil güçleri isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyinde yer alan Nablus'ta bir eve baskin yaparak 3 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Saglik Bakanligi, Israil askerlerinin Nablus'un Eski Sehir bölgesinde bir eve düzenledigi baskinin ardindan 3 kisinin cansiz bedenine ulasildigini duyurdu.

Bakanligin açiklamasinda, öldürülen iki kisinin, açilan yogun ates sonucu yüzlerinin tamamen deforme olarak taninmaz hale geldigi ve kimliklerinin henüz belirlenemedigi kaydedildi.

Görgü taniklari, Israil güçlerinin Eski Sehir'de kusatma altina aldigi evden patlama ve silah sesleri duyuldugunu aktardi.

Filistin Kizilayi ise yazili açiklamasinda, Eski Sehir'deki baskin sirasinda 4 Filistinlinin de gerçek mermiyle yaralandigini, aralarinda ilkokul ögrencilerinin de bulundugu 152 kisinin göz yasartici gazdan etkilendigini belirtti.

- Israil ordusu: Ürdün Vadisi'ndeki saldirinin failleri öldürüldü

Öte yandan, Israil ordusu, Nablus baskininda öldürülen 2 kisinin, 7 Nisan’da isgal altindaki Bati Seria’da 3 Israilli yerlesimcinin öldürüldügü silahli saldirinin failleri oldugunu duyurdu.

Baskinin, Israil ordusu ile Iç Istihbarat Teskilati Sin-Bet'in (Sabak) ortak operasyonu oldugu belirtilen açiklamada, öldürülen kisilerin, Hamas’la iliskili Hasan el-Kattani, Muaz el-Misri ve onlara yardim eden Ibrahim el-Hura oldugu ileri sürüldü.

Açiklamada, baskin sirasinda evde çatisma çiktigi ve olay yerinde iki M-16 ve bir kalasnikof tipi tüfek bulundugu kaydedildi.

Bati Seria’nin Ürdün Vadisi bölgesinde bir araca 7 Nisan’da düzenlenen silahli saldirida, Israil ve Ingiliz vatandasligi bulunan, ayni aileden 3 Israilli yerlesimci öldürülmüstü. Israil’e 2016'da göç eden ailenin üyeleri, isgal altindaki Bati Seria’daki Efrat yasa disi Yahudi yerlesim biriminde yasiyordu.

- Filistinli gruplardan tepki

Filistinli direnis gruplari Nablus'ta 3 Filistinlinin öldürülmesine tepki göstererek, "direnisin sürecegi" mesaji verdi.

Abluka altindaki Gazze Seridi'nde etkin Hamas, yayimladigi yazili açiklamada, "Direnisimiz, Nablus'ta katledilen üç genç sehidin kanlarinin intikamini almak için kararlilik ve inatla devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Filistin Halk Kurtulus Cephesi de, "Nablus'ta isgalcilerin isledigi katliam, direnisin iradesini zayiflatmayacak ve tüm direnis olusumlariyla halk kitlelerimiz düsmana isledigi suçlarin bedelini ödetecektir." açiklamasinda bulundu.