Tekirdag'da üretilen yük konteynerleri afetlerde "yasam konteyneri"ne dönüstürülebilecekMesut Karaduman

Tekirdag'da üretilen yük konteynerleri afetlerde "yasam konteyneri"ne dönüstürülebilecekMesut Karaduman

TEKIRDAG (AA) - Tekirdag'da üretilen ve yük tasimaciliginda kullanilan konteynerler, deprem ve diger afet durumlarinda vatandaslara barinma imkani saglayabilecek sekilde dizayn ediliyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan, Tekirdag'da özel bir firmanin ürettigi, limanda yük tasimaciliginda kullanilan konteynerler, özel üretilen kapilarin takilmasi ve içine 6 ranza ile soba yerlestirilmesiyle barinma alanina dönüstürülüyor.

Ayrica su ihtiyacinin karsilanmasi için de su tanki yerlestirilen konteynerler hazir hale getiriliyor.

Firmanin Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez, gazetecilere, Asyaport isletmesi olarak deprem hazirlik çalismasi yaptiklarini anlatti.

Bu çalismalarin deprem sonrasi için önemli oldugunu belirten Dönmez, "Yük konteynerini yasam konteynerine nasil çeviririz diye düsündükten sonra gerekli çalismalari yaptik. Bunun için ilk olarak 25 kilogram agirliginda farkli bir kapi sistemi yaptik. Kapinin montaji 45 saniyede yapilabiliyor. Limandaki bu konteynerler ihtiyaç durumuna göre ücretsiz olarak hazir hale getirilip, ihtiyaci olan bölgelere verilecek." dedi.

Dönmez, yasam konteynerlerine dönüstürülecek konteynerlerin afet durumlarinda barinma ihtiyacini karsilayacagini belirterek, "Çok hizli bir sekilde hazirlanacak konteynerler, çok hizli sekilde barinma alanlarina ulastirilacak. Konteynerin içinde 6 ranza mevcut. 12 kisinin kalabilecegi bir yer. Içinde soba ve yakacak odunlari da hazir duruyor. Bölgemizdeki bir afete karsi bu konteynerler hizli bir sekilde sevk edilerek barinma alanlari olusturulacak. Konteynerlere yerlestirdigimiz tanklarla da her türlü su veya sivi ürünü tasimamiz mümkün olacak." diye konustu.