Fenerbahçeli Irfan Can Egribayat, sampiyonluga inaniyor:Mücahit Hüseyin Erogul- "Ligin son maçi da rakibimizle. Belki onlari orada yenip bir sampiyonluk kutlariz" - "Çok heyecanliyim. Çok büyük bir takimin kalesini koruma firsati geldi" -"Buraya gelirken Fenerbahçe'de uzun yillar oynamak için geldim"

Fenerbahçeli Irfan Can Egribayat, sampiyonluga inaniyor:Mücahit Hüseyin Erogul- "Ligin son maçi da rakibimizle. Belki onlari orada yenip bir sampiyonluk kutlariz"
- "Çok heyecanliyim. Çok büyük bir takimin kalesini koruma firsati geldi"
-"Buraya gelirken Fenerbahçe'de uzun yillar oynamak için geldim"

ISTANBUL (AA) - Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü ile oynadigi maçta sari-lacivertli formayla ilk lig maçini oynayan Irfan Can Egribayat, takim olarak sampiyonluga inandiklarini söyledi.

Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Irfan Can, "Takim olarak hayallerimiz var. Takim olarak çok inaniyoruz, hocamiz bizden de çok inaniyor. Taraftarimizdan beklentimiz de bizim kadar inanmalari. Kalan maçlari kazanirsak rakibimizin puan kaybedecegini düsünüyoruz. Iki kupada sampiyonluk sansimiz var, bu sezonu iki kupayla bitirebiliriz." diye konustu.

Fenerbahçe'nin 7'de 7 yapmasi halinde kupaya ulasacagini iddia eden sari-lacivertli kaleci, sunlari söyledi:

"Sampiyonlugun anlami büyük olacak. Benim de çogu oyuncunun da ilk sampiyonlugu olacak. Ilk geldigimde üç kulvarda da sampiyonluk hedefliyorduk. Iddiamizin devam etmesi bizim için avantaj. Rakibimiz bir seri yakaladi o yüzden geride kalmis gibi olduk ama kalan süreçte 7'de 7 yaparsak rakibimizin puan kaybi yasayacagini düsünüyorum. Ligin son maçi da rakibimizle. Belki onlari orada yenip bir sampiyonluk kutlariz, bu da bizim hayallerimizde olan bir durum."


- "Çok büyük bir takimin kalesini koruma firsati geldi"

Altay Bayindir'in sakatliginin degerlendiren Fenerbahçeli kaleci, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çok heyecanliyim. Çok büyük bir takimin kalesini koruma firsati geldi. Iddiamizin devam etmesi benim için bir avantaj. Burada verecegim iyi performans belki bizi sampiyon yapacak. Böyle bir ani 8,5 ay boyunca bekledim. Kalecilere elbet firsat geliyor. Kupa maçlarinda firsat geldi ama kaleme çok fazla top gelmemisti. Altay'in sakatlanmasi benim için bir sans. Bu bütün ikinci kaleciler için olan bir durum. Iyi degerlendirmek istiyorum. Umarim basarili olabilirim. Çiktigim her maçta mücadelemi verecegim. Umarim ligin son haftalari benim için de mutlu geçer. Buraya yedek geldigimi biliyordum. Altay burada çok iyi sezonlar geçirdi, buraya katki vermek için geldim. Takimdaki arkadaslik ortami da çok iyi, beni de hemen aralarina aldilar. Burada yedek kalmak da benim için sereftir. 'Neden bana firsat gelmedi, neden oynamiyorum' düsüncesine girmedim. Her zaman takimima destek olmaya çalistim."

MKE Ankaragücü maçinda yasadigi sevinci de anlatan Irfan Can, "Çok güzel bir andi benim için. 1-0 geriye düstükten sonra maçi çevirmek çok daha güzel oluyor. Benim de ilk maçimdi. Gol yedigimizde üzülmüstüm. Ilk maçimi galibiyetle tamamlamak istiyordum. Ikinci gol atilinca kulübeye dogru kosmaya sevindim. Sonra taraftarlarimizla sevindim. Bizim bütün takim disari çikti, rakibin baslama ihtimaline karsi bizim yari sahada kaldim. Çok keyifliydi. Yasadigim en coskulu sevinç buydu galiba." seklinde konustu.

Fenerbahçe'de uzun yillar forma giymek istedigini söyleyen 24 yasindaki oyuncu, "Buraya gelirken Fenerbahçe'de uzun yillar oynamak için geldim. Kulüpler tarafindan bir kiralik anlasma oldu, satin alma opsiyonu var. Iki kulüp arasinda olacak bir sey. Kulüpler anlasirsa ben kalmaktan mutlu olacagim." dedi.

Teknik direktör Jorge Jesus'un kendisiyle ilgilendigini ifade eden Irfan Can, "Futbola bakis açimi degistirdi. Ben rahat bir insandim. Göztepe'de son 2 ay takimdan ayri kalmistim. Kamp dönemini iyi geçirememistim. Kilo almistim, performansimda düsüsler vardi ama beni buraya aldilar. Hocamizla konustugumda kilo vermemi söylemisti. Geldigimde kisa sürede 11 kilo verdim. Daha sonra oyun kurmada, takimin pozisyon almasiyla ilgili konustuk. Bana güvendigini söyledi. Kendisiyle sürekli iletisim halindeyiz." diye konustu.

Altay Bayindir'a geçmis olsun dileklerini ileten Irfan Can, FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'nde sezonu sampiyon tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding'i de tebrik etti. Sari-lacivertli kaleci, ayrica Islam aleminin de Kadir Gecesi'ni kutladi.