Alanyaspor, Süper Lig'de 4 haftalik periyoda odaklandiMustafa Kurt- Teknik direktör Ersun Yanal: "Ligdeki konumumuzu 4 maçlik seri netlestirecek" - Portekizli futbolcu Daniel Candeias: "Fenerbahçe maçina iyi odaklanip üç puani almaya çalisacagiz"

Alanyaspor, Süper Lig'de 4 haftalik periyoda odaklandiMustafa Kurt- Teknik direktör Ersun Yanal:
"Ligdeki konumumuzu 4 maçlik seri netlestirecek"
- Portekizli futbolcu Daniel Candeias:
"Fenerbahçe maçina iyi odaklanip üç puani almaya çalisacagiz"

ANTALYA (AA) - Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Bitexen Giresunspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Galatasaray ile yapacaklari maçlarla ligdeki konumlarinin netlesecegini söyledi.

Yanal, kulübün internet sitesinden yaptigi açiklamada, Fenerbahçe karsilasmasiyla çok zorlu 4 maçlik periyoda gireceklerini belirtti.

Fenerbahçe'nin ardindan Bitexen Giresunspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Galatasaray ile karsilasacaklarini hatirlatan Yanal, "Giresunspor ile deplasmanda, Antalyaspor ile Antalya'da, diger iki rakibimizle Alanya'da oynayacagiz. Ligdeki konumumuzu 4 maçlik seri netlestirecek." ifadelerini kullandi.

Yanal, Alanyaspor'un bu 4 hafta sonunda 40 puan barajina gelecegine, kalan 7 maçta ise üst siralara dogru ivmelenecegine inandigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Sistemli, genç yas ortalamasina sahip, kisa, orta ve uzun vadeli planlari hazir bir ekibiz. Her sezon iyi sonuçlar alip, iyi oyuncular yetistirdi ancak bunu devam ettirmek yetmez. Her zaman daha iyiyi hedefleyecegiz ve Corendon Alanyaspor'u birlikte en prestijli noktaya tasiyacagiz."


- "Türk futbolunun yeniden yapilanmasi adina öncü olmaliyiz"


Futbolu 90 dakikalik bir oyun olarak görmediklerini belirten Yanal, sunlari ifade etti:

"90 dakikalik bir maçi kazanmak yetmez. Son düdük çaldiktan sonra hangi genç ne kadar oynadi, görevimizi ne kadar yerine getirdik, nerede hata yaptik ve bizi ileriye tasiyacak sistem adina hangi adimlari attik sorularina bir yanitimiz olmali. Oynadigimiz her maç, bizi bir üst seviyeye tasimali, insanlara dokunmali, Türk futbolunun yeniden yapilanmasi adina öncü olmaliyiz. Ancak o zaman gerçekten kazaniriz."

Alanya'dan Türk futbolu için bir dip dalgasi olusturmak gerektigini vurgulayan Yanal, futbol adina dogrulari yapmalari, sabirli ve sistemli olmalari gerektigini aktardi.

Bir günde degisimin beklenemeyecegini kaydeden Yanal, "Kalici degisimler beklemeliyiz. Her pazartesi, hafta sonundaki maçi düsünerek önümüzü göremeyiz. Çikip tabii ki kazanacagiz ancak dogru yolda yürümek inanin kazanmaktan daha önemli." ifadelerini kullandi.


- Candeias: "Maça iyi odaklanip üç puan almaya çalisacagiz"


Alanyaspor'un Portekizli oyuncusu Daniel Candeias ise Fenerbahçe maçinin zor geçecegini belirtti.

Candeias, taraftarlarin destegine ihtiyaçlari oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Stadi doldurup bizim kazanmamiza yardimci olsunlar. Fenerbahçe maçina iyi odaklanip üç puani almaya çalisacagiz. Tabii ki Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük maçlarda stat doluyor ama taraftarlarimizin hepsinin destek vermesini istiyoruz. Taraftarlarimiz yanimizda olsun, bizler de bu maçi bir sekilde kazanmanin yollarina bakalim."

Öte yandan turuncu-yesili takim, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasinda Fenerbahçe ile 19 Mart Pazar günü Kirbiyik Holding Stadi'nda yapacagi maçin hazirliklarini teknik direktör Ersun Yanal gözetiminde sürdürdü.

Isinma hareketleriyle baslayan idman, pas ve taktik çalismayla tamamlandi.