Eskisehir'de Tugçe Can cinayetinin sanigi ilk durusmada suçunu itiraf ettiEmrah Yasar,Yavuz Emrah Sever

Eskisehir'de Tugçe Can cinayetinin sanigi ilk durusmada suçunu itiraf ettiEmrah Yasar,Yavuz Emrah Sever

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de, yasli bakim teknikeri Tugçe Can'in çalistigi huzurevine gitmek üzere evinden çiktigi sirada öldürülmesine iliskin tutuklanan üniversite ögrencisi erkek arkadasi Onur Kaya'nin yargilanmasina baslandi.

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, "kadina karsi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "santaj" suçundan da 3 yila kadar hapis cezasi istenen tutuklu sanik Onur Kaya (22), cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Öldürülen Tugçe Can'in annesi Emine, babasi Bekir ve ikiz kardesi Tugba Can ile taraf avukatlari ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Gözaltina alindiktan sonra ve hazirlik sorusturmasinda susma hakkini kullanan sanik Onur Kaya, ilk kez durusmada ifade verdi.

Kaya, savunmasinda "baska erkeklerle vakit geçirdigi" gerekçesiyle iliskisini bitirmek istedigini öne sürdügü Can'a, memleketi Osmaniye'ye gidecegi için vedalasmak amaciyla mesaj gönderdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Tugçe'nin dengesiz davranislari nedeniyle tartistik. Evlenmeyi düsünüyorduk ama böyle davranislar sergiledigi için ayrildim. Osmaniye'deki ailemin yanina dönme karari aldim. Bunu da mesajla kendisine söyledim. Son kez vedalasmak için bulusacaktik. Tugçe'nin evinin önüne gidip apartman girisinde bekledim. Tugçe asagi indiginde benden ayrilmak istemedigini söyledi. Ben de kendisine dengesiz davranislar sergiledigini, böyle devam edemeyecegimizi söyledim. Aramizda bu nedenle tartisma çikti. Tugçe birden sinirlenerek bagirmaya basladi. Apartman kapisina konulan kaldirim tasini alip bana vurmaya çalisti. Ben de elinden tasi alarak iki kez salladim, kafasina geldi. Ayakta ve duvara dayanmis durumdayken, 'Yasamayi hak etmiyorsun, seni öldürecegim' diyerek çantasini karistirmaya basladi."

- Evinden çikarken yanina ekmek biçagi almis

Tugçe Can'in çantasinda biçak tasidigini iddia eden Kaya, kendisinin de o gün bulusmaya giderken evinden yanina ekmek biçagi aldigini itiraf etti.

Kaya, o sirada tedirgin oldugunu, panige kapildigini dile getirerek, "Yanimdaki biçagi alip rastgele savurdum. Kaç kere savurdugumu bilmiyorum. Kendimi kaybetmistim. Kendime geldigimde Tugçe yerdeydi ve bogazi kesilmisti. Ne yaptigimin farkina vardim. Tugçe'nin öldügünü anladim." dedi.

Daha sonra pisman oldugunu, bilegini kesmek istedigini ancak halsiz düstügü için bunu yapamadigini anlatan Kaya, "Oradan eve gittim. Evde de kendimi kesmeye çalistim ama yapamadim. Daha sonra fare zehri içerek intihar etmek istedim." ifadesini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanik Onur Kaya'nin tutuklulugunun devamina karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmayi 5 Mayis'a erteledi.

Durusmanin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan anne Emine Can, sanigin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Can, "Bu dünyada da öteki dünyada da yakasini birakmayacagim. Adalete güveniyorum. 5 Mayis'ta buradan agirlastirilmis müebbet hapis cezasini duyarak çikacagim. Belki bir nebze benim içime su serpilecek. Benim kizim 89 gündür topragin altinda ama o halen utanmadan nefes aliyor. Onu durusmada görünce midem bulandi." diye konustu.

Maktulün ikizi Tugba Can ise adaletin tecelli edecegine, saniga hak ettigi cezanin verilecegine inandigini belirtti.

- Olay

Tepebasi ilçesi Yenibaglar Mahallesi Haci Hüsnü Sokagi'nda bir apartman dairesinde ikizi ile yasayan Tugçe Can (25), yasli bakim teknikeri olarak çalistigi huzurevine gitmek üzere 12 Ocak'ta evinden ayrilirken apartmanda ugradigi biçakli saldiri sonucu yasamini yitirmisti.

Fare zehri içerek intihar girisiminde bulunan ve tedavisinin ardindan gözaltina alinan genç kadinin erkek arkadasi Eskisehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü ögrencisi Onur Kaya çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti.

Tugçe Can'in 3'ü öldürücü, 13 biçak darbesi aldigi aktarilan iddianamede, sanik Kaya hakkinda "kadina karsi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme ile santaj" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 3 yila kadar hapis cezasi isteniyor.