Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Tip Fakültesi 10. dönem mezunlarini verdiBaris Yalçinkaya

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Tip Fakültesi 10. dönem mezunlarini verdiBaris Yalçinkaya

ERZINCAN (AA) - Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Tip Fakültesi 10. dönem mezunlari törenle diplomalarini aldi.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende yaptigi konusmada, Tip Fakültesi ögrencilerinin zorlu bir egitim sürecinden geçtigini belirtti.

Tip egitimi sürecinin bir süreklilik gerektirdigini ifade eden Levent, "Merakinizin, ilginizin bir ömür sürmesini istiyorum. Ilginiz ve merakiniz bir ömür bitmedikçe tipta, saglikta büyük ilerlemeler kaydedersiniz." dedi.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mecit Kantarci ise bu yil 10. dönem mezunlarini verdiklerini hatirlatarak, EBYÜ Tip Fakültesi'nin ülkenin önemli fakülteleri arasinda yer aldigina isaret etti.

Dönem birincisi Nehar Sahin, mesleklerine ilk adimlarini attiklarini belirterek, "6 yil önce beyaz önlügümüzü giymemiz ile baslayan egitimlerimizde, bize hocalarimiz tarafindan önce 'zarar vermeyin' bilgisi ögretildi. Bu söz kafamiza, kalbimize islendi. Hocalarimizdan hastalar ile ilgili edindigimiz bilgiler, bizler için çok önemliydi. Hekimligin bir meslek degil sanat oldugunu insan hayatiyla ugrasmanin getirdigi sorumlulugun bilincini ögrendik. Bu uzun ve yorucu süreçte hocalarimiza çok tesekkür ediyorum. Bugüne çalisarak geldik." diye konustu.

Hocalarinin ve ailelerinin ellerinden diplomalarini alan 76 ögrenci yemin etti, programin sonunda kep atti.