Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Görgün: "Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel degisimi baslatma çabasidir"Mehtap Yilmaz Özdemir

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Görgün: "Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel degisimi baslatma çabasidir"Mehtap Yilmaz Özdemir

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii (SSB) Baskani Haluk Görgün, Teknofest Izmir'deki Cumhurbaskanligi SSB standinda birbirinden ilgi çekici aktiviteler ve etkinliklerin katilimcilari bekledigini belirterek, "Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel degisimi baslatma çabasidir." ifadesini kullandi.

Görgün, Izmir Çigli Havalimani'nda bugün baslayan "Teknofest Izmir" etkinligine iliskin açiklama yapti.

Teknofest Izmir'deki Cumhurbaskanligi SSB standinda, birbirinden ilgi çekici aktiviteler ve etkinliklerin katilimcilari bekledigini bildiren Görgün, tam bagimsiz bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla milyonlari kucaklayip bir araya getiren TEKNOFEST Izmir'in, coskuyu ve heyecani yine göklere tasiyacagini vurguladi.

Görgün, gelecekte büyük problemleri çözmesi beklenen gençlerin önüne, bugün büyük firsatlar sunulmasi gerektigine isaret ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Teknofest ruhu gençlerimize potansiyellerini gösteriyor, cesaret veriyor, öz farkindalik ve öz güven kazandiriyor, mücadele etmeyi ve birlikte basarmayi gösteriyor, basarisizlik durumunda yeniden ayaga kalkip denemeyi ögretiyor. Teknofest, gençlerimize umut ve ilham vererek gelecegi hayal ettiriyor. Ülkenin ve dünyanin geleceginde kendilerini görüp konumlandirmalarini sagliyor. Gençlerimizin heyecani, azmi, kararliligi ve hayalleri bizlere yarinlarimizin teminat altinda oldugunu en güzel sekilde gösteriyor. Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel degisimi baslatma çabasidir."

Teknofest Izmir kapsaminda, son dönemde savunma sanayisine damga vuran platformlarin, millet tarafindan teveccühle karsilanan ve dünya tarafindan yakindan takip edilen sistemlerin maketlerinin de sergilendigi SSB stant alaninda her gün günde 4 defa "Kim Vizyoner Olmak Ister?" yarismasi organize ediliyor. Düzenlenen çevrim içi yarismaya ilk dogru yaniti veren yarismacilara çesitli ödüller veriliyor, alanda röportajlar ile belgesel gösterimleri gerçeklestiriliyor, parasüt simülatörü etkinligi ve yapay zeka destekli resim etkinligi düzenleniyor.