Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'nde konustu:Mümin Altas,Feiza Bountour- "Bu büyük kamusal iletisim platformu, dogrudan devlet millet iletisiminin yüz yüze gerçeklestigi bir ortam. Burada bütün kurumlarimiz gerçeklestirdikleri icraatlari, gençlerle ilgili olan icraatlari dogrudan onlara anlatiyor" - "Kurumlar, gençlerimize asrin felaketinde neler yaptiklarini ve yapacaklarini anlatiyorlar. Afet iletisimi ve afet noktasinda bir toplumsal bilinçlenme oluss

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'nde konustu:Mümin Altas,Feiza Bountour- "Bu büyük kamusal iletisim platformu, dogrudan devlet millet iletisiminin yüz yüze gerçeklestigi bir ortam. Burada bütün kurumlarimiz gerçeklestirdikleri icraatlari, gençlerle ilgili olan icraatlari dogrudan onlara anlatiyor"
- "Kurumlar, gençlerimize asrin felaketinde neler yaptiklarini ve yapacaklarini anlatiyorlar. Afet iletisimi ve afet noktasinda bir toplumsal bilinçlenme oluss

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'ne iliskin, "Bu büyük kamusal iletisim platformu, dogrudan devlet, millet iletisiminin yüz yüze gerçeklestigi bir ortam. Burada bütün kurumlarimiz gerçeklestirdikleri icraatlari, gençlerle ilgili olan icraatlari dogrudan onlara anlatiyor." dedi.

Altun, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri Etkinligi'ne katildi.

Iletisim Baskani Altun, aralarinda Anadolu Ajansi, bakanliklar, ilgili kurum ve kuruluslar, cumhurbaskanligina bagli baskanliklar, ofisler ve kuruluslarin da bulundugu 40'in üzerinde standi gezdi.

Görevlilerden yapilan faaliyetlere iliskin bilgi alan Altun, etkinlige katilan ögrencilerle fotograf çektirdi, sohbet etti. Altun, burada yaptigi konusmada, bugün 13'üncüsünü düzenledikleri tesvik günlerine gençlerin ciddi bir teveccüh gösterdigini söyledi.

Bugüne kadar Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'ne 750 binden fazla kisinin katildigini ifade eden Altun, gençlerin dogrudan devlet kurumlari ve temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

- "Gençlerimiz ülkenin gelecegine çok daha fazla katki sunacaklar"

Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'nin, bakanliklar, cumhurbaskanligina bagli baskanliklar, ofisler ile Anadolu Ajansi ve TRT gibi önemli kurumlarin gençlere yönelik hibe, tesvik, kredi, burs ve staj imkanlarini anlattiklari bir platform oldugunu vurgulayan Altun, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu büyük kamusal iletisim platformu, dogrudan devlet, millet iletisiminin yüz yüze gerçeklestigi bir ortam. Burada bütün kurumlarimiz gerçeklestirdikleri icraatlari, gençlerle ilgili olan icraatlari dogrudan onlara anlatiyor. Diger taraftan da gençlere ne tür imkanlar sagladiklarini, gençlerin bu imkanlar sayesinde hayatlarina nasil katki sunabileceklerini, kariyer imkanlari elde edebileceklerini gösteriyorlar. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde Türkiye, son 20 yilda çok ciddi bir büyüme gerçeklestirdi, kapasite artisi yasadi. Ülkemiz büyüdü, zenginlesti, güçlendi. Bu güçlenmede, zenginlesmede her seyden önce gençlerimizin çok önemli bir payi var. Gençlerimizin enerjisinin, beseri sermayesinin çok önemli bir payi var. Gençlerimizin bu zenginlesmeden pay almasi, kamunun, devletin en önemli arayislarindan bir tanesidir. Cumhurbaskanimiz bu noktanin altini sürekli çizmektedir. Gençlerimiz, Türkiye'nin geldigi bu noktadan en fazla istifade edebilen toplum kesimleri olsun. Gençlerimiz bu imkanlardan faydalandiklarinda öz güvenleri, birikimleri artacak, ülkenin gelecegine çok daha fazla katki sunacaklar."

Fahrettin Altun, gençleri sadece gelecegin teminati degil ayni zamanda bugünün güçlü Türkiye'sinin teminati olarak gördüklerini söyledi.

"Gençleri birilerinin düsündügü, hayata geçirdigi gibi bir ideolojik arka bahçe olarak görmüyoruz. Onlari bütün renkleri, sosyolojik farkliliklariyla degerlendiriyoruz. Yekpare bir toplum kesimi olarak degerlendirmiyoruz." diyen Altun, gençlerin çok genis bir sosyolojiyi barindiran toplum kesimleri oldugunu aktardi.

- Asrin felaketi

Altun, stantlari gezerken gençlerin özellikle teknoloji üretimi noktasinda ne denli büyük gayretler ortaya koydugunu büyük bir mutlulukla müsahede ettiklerini dile getirdi.

Yasanan deprem felaketleri nedeniyle Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'ni zor bir dönemde hayata geçirdiklerine deginen Altun, sunlari kaydetti:

"Asrin felaketi olarak nitelendirilen çok büyük bir deprem felaketi yasadik. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilarimiza sifa diliyorum. Afet noktasinda toplumsal bilinç olusturmak için de bu platformu bir imkan olarak kullanalim istedik. Kurumlarimizin deprem felaketinde ne yaptigini anlatmasini istedik. Asrin felaketinde bütün bakanliklarimiz, baskanliklarimiz, cumhurbaskanligi ofislerimiz gerçekten çok olaganüstü bir gayret sarf ettiler. Depremin ilk anindan itibaren Cumhurbaskanimizin liderligi ve talimatiyla süreç yönetimi gerçeklesti. Devletimiz, milletinin yaninda yer aldi. Kurumlar, gençlerimize asrin felaketinde neler yaptiklarini ve yapacaklarini anlatiyorlar. Afet iletisimi ve afet noktasinda bir toplumsal bilinçlenme olussun istedik. Bu bilinçlenmeyle, toplumumuz gerçekten afetlere karsi çok daha hazirlikli, güçlü olabilsin istedik. Gençlerimiz de bu sürecin en önemli paydasi."

Altun, Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'nin Eskisehir, Denizli ve Izmir'de devam edecegini, 1 milyon gencin tanitim günlerini ziyaret etmesini planladiklarini, önümüzdeki dönemde bu faaliyeti sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.