Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda konustu: (2)Seval Ocak- "MHP, yeni anayasanin hazirlanmasinda 100 maddelik teklif metniyle hazirdir. Darbe anayasasi Türkiye'ye layik degildir" - "Emekli maaslarina enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammin kök ücrete yansitilmasi samimi dilegimiz ve beklentimizdir" - "(Ankara'daki terör saldirisi) Sosyal medyadan Içisleri Bakanligi ekseninde maksatli tartismalarin körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasinda fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Tü

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda konustu: (2)Seval Ocak- "MHP, yeni anayasanin hazirlanmasinda 100 maddelik teklif metniyle hazirdir. Darbe anayasasi Türkiye'ye layik degildir"
- "Emekli maaslarina enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammin kök ücrete yansitilmasi samimi dilegimiz ve beklentimizdir"
- "(Ankara'daki terör saldirisi) Sosyal medyadan Içisleri Bakanligi ekseninde maksatli tartismalarin körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasinda fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Tü

TBMM (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, yeni anayasanin hazirlanmasinda 100 maddelik teklif metniyle hazir olduklarini belirterek, "Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalidir. TBMM'de temsil edilen siyasi partiler sorumluluktan kaçmak yerine milletimizin taleplerine müzahir, yapici ve destekleyici tavir ve tutum içinde hareket etmelidir. Darbe anayasasi Türkiye'ye layik degildir." dedi.

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, gelecek dönemde siyasi gündem ve etaplarla ilgili stratejik degerlendirmelerini yaparak kararli bir sekilde yola devam edeceklerini söyledi.

Ilk gündemlerinin depremin hasarlarini tümüyle onarmak, yaralari sarmak, yeni ve güvenli 650 bin konutu insa ederek depremzedelere teslim etmek oldugunu anlatan Bahçeli, yaralarin özenle sarilacagini, güvenli bir gelecek kurulacagini ifade etti.

Devlet Bahçeli, ikinci gündem konularinin sosyal ve ekonomik reformlarla toplumsal refah ve rahatlamayi daha da güçlendirmek, daha da genisletmek ve her kesime yaymak oldugunu belirtti. Enflasyonla mücadelede basarili sonuçlar alindigini, herkesin ortak sikayeti olan hayat pahaliliginin günden güne tesirini kaybedecegini dile getiren Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Sayilari 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yasayacaklari bir ücret düzeyine kavusmalarindan baska seçenek kalmamistir. Emekli maaslarina enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammin kök ücrete yansitilmasi samimi dilegimiz ve beklentimizdir. Ayrica küçük ölçekli is yapan esnaflarimizla çiftçilerimizin prim yükünün hafifletilmesi, ev hanimlarina sigorta destegi saglanmasi hususunda üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirecegiz. Bu çerçevede küçük esnafin emeklilik gün sayisi 7200'e indirilmelidir. Cumhuriyet'in 100. yil dönümü serefine memurlarimizdan isçilerimize, emeklilerimizden esnaflarimiza, çiftçilerimizden dar ve orta gelirli insanlarimiza varincaya kadar sosyal ve ekonomik yönden hepsinin yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur."

- "1 Ekim saldirisinin önü ve arkasi süratle aydinlatilacak"

MHP lideri Bahçeli, terörle mücadeleyi mutlak bir basariyla sonuçlandirip bu kanli döngüyü milletin ve ülkenin gündeminden tamamiyla çikarmanin, üçüncü gündem konulari oldugunu vurguladi.

Bahçeli, 1 Ekim 2023'te, Meclis'in açildigi gün Emniyet Genel Müdürlügü ve Içisleri Bakanligi binalarinin önüne kadar gelen teröristlerin bombali saldiri girisiminde bulunduklarini hatirlatarak, bu hain saldirida iki polisin yaralandigini, iki teröristin imha oldugunu söyledi. Bölücü teröristlerin Kayseri'de sehit edip otomobilini gasbettikleri veteriner teknikeri Mikail Bozlagan'a Allah'tan rahmet, ailesine bassagligi dileyen Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Terörü bütün inancimla lanetliyorum. Bu kanli eylemi, 'PKK'nin ölümsüzler taburu' isimli serefsiz bir aparatinin gerçeklestirdigi belli olmustur. Terörün sonuç almasi, Türkiye'ye geri adim attirmasi, hakli mücadeleyi sekteye ugratmasi asla, kata mümkün degildir. Bu hasaratlarin, bu insanlik defolarinin, bu soysuzlarin insallah kökü kurutulacaktir. Terörle huzur, terörle güvenlik, terörle insanlik arasinda ikinci bir seçenek yoktur. Bölücü terör örgütü karsisinda saibeli ve süpheli durus sergileyen, canilere sahip çikan veya onlardan medet uman kim varsa, durumunu tekrar gözden geçirmeli, hiyanetle çakisan yollarini derhal ve ön sartsiz ayirmalidir. Elbette 1 Ekim tarihli terör saldirisinin önü ve arkasi süratle aydinlatilacak, teröristlerin Kayseri'den Ankara'ya nasil geldikleri, yardim ve yatakligin kimler tarafindan yapildigi açikliga kavusacaktir."

Devlet Bahçeli, saldirinin esasen Türkiye'ye karsi yapildigini belirterek, "Bu saldiridan hemen sonra sosyal medyadan Içisleri Bakanligi ekseninde maksatli tartismalarin körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasinda fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Türkiye düsmanlarinin degirmenine su tasiyan arsizlik ve ahlaksizliktir. Tescilli FETÖ'cülerin özellikle Sayin Süleyman Soylu'ya iftira kuyruguna girmeleri, bazilarinin da görevdeki Içisleri Bakani'ni kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarli bir tuzaktir." diye konustu.

- "Sanli bir mücadele esnasinda arasak bile hiç kimseyi bulamayiz"

MHP lideri Bahçeli, emniyet teskilatinda tecrübeyle ve kahramanca görev yapan, fakat bir sebepten dolayi görevden alinan bazi isimler etrafinda dedikodu kampanyasina tevessül edilmesinin dogru ve hakkaniyetli bir uygulama olmadigina isaret etti.

Terörle mücadeleyi cesaretle ve inanmislikla icra eden kamu görevlilerinin itibarlariyla ve mesleki onurlariyla oynanmasinin çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecegini dile getiren Bahçeli, sunlari söyledi:

"(Bu vatan için kim canini ortaya koyar?) diye soruldugunda; sagina, soluna bakmadan, arkasini önünü kollamadan 'Ben varim.' diyen vatan evlatlarina sahip çikmak, üstlendikleri makam ve görevlerinde sabit tutmak milli güvenligimizin kaçinilmaz bir geregidir. Nefisleri ve ertelenmis hesaplari çatistirarak devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünü muhafaza etmek çok zordur. 15 Temmuz FETÖ darbe tesebbüsünden sonra vatana ve millete fedakarlikla hizmet eden evlatlarimizi dariltirsak, incitirsek, kirip küstürürsek, Allah muhafaza, günü geldiginde, ihtiyaç hasil oldugunda sonu sehadet veya gazilik olan sanli bir mücadele esnasinda arasak bile hiç kimseyi bulamayiz. Devlet yönetiminde duygusallik, ihmal olmaz; kahramana mükafat, haine cezadan baska bir sey olamaz. Terörle mücadelede deneyim kazanmis, ahlaken ve vicdanen milletine kendisini vakfetmis kim varsa basimizin tacidir, onlarin üzülmesi ve dislanmasi çok sakincalidir."

- "Yeni anayasa hem MHP hem de Cumhur Ittifaki için ortak hedef"

MHP Genel Baskani Bahçeli, dördüncü gündem konularinin ise yeni, demokratik, kapsayici, mutabakata dayali, milletin beklentilerine uygun, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin dogasiyla uyumlu, yeni çagi kavrayan, Türk ve Türkiye Yüzyili'nin hukuki altyapisini kuran bir anayasayi Türkiye'ye kazandirmak oldugunu vurgulayarak, söyle devam etti:

"MHP yeni anayasanin hazirlanmasinda 100 maddelik teklif metniyle hazirdir. Toplumun her kesimi bu sürecin içinde olmalidir. TBMM'de temsil edilen siyasi partiler sorumluluktan kaçmak yerine, milletimizin taleplerine müzahir, yapici ve destekleyici tavir ve tutum içinde hareket etmelidir. Darbe anayasasi Türkiye'ye layik degildir. Artik vakit gelmistir.

Kiliçdaroglu'nun tek adamla anayasa olmaz çikisi aymazliktir, akilsizliktir, ayiptir. Kaldi ki Türkiye'de tek adam sistemi falan diye bir sey yoktur. Bu uydurmanin anayasa hazirligini istismar etmek ve minder disina çikmak için kullanildigi açiktir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yil dönümünü yeni bir anayasayla taçlandirmak hem MHP hem de Cumhur Ittifaki için ortak hedeftir."

- "Suriye ve Misir ile temaslar memnuniyet verici"

Bahçeli, adaletten sanata, sanayiden egitime, ulastirmadan sagliga, spordan kültürel hayata, tarimdan teknolojiye, çevre ve iklim degisikliginden kentsel dönüsüme, diplomasiden turizme, ekonomiden siyasete varincaya kadar her alanda yeni yüzyilin ruhunu kavrayan ve devam eden yapisal dönüsüm hamlesini hizlandiran, önümüzdeki yüzyili Türkçe kusatan bir milli stratejiyi el birligiyle olusturup olgunlastirmanin diger gündem konulari oldugunu anlatti.

Altinci gündem konularinin ise çevrelerini samimi diyalog ve saglam diplomasi imkanlariyla baris kusagi haline dönüstürmek, komsularla iyi ve dostane iliskiler gelistirmek, Türk ve Islam dünyasiyla siki diyaloglar kurmak oldugunu açiklayan Bahçeli, "Suriye ve Misir ile temaslar memnuniyet vericidir. Siginmacilarin ülkelerine güvenli, gönüllü ve onurlu dönüsleri için bütün tedbirler eszamanli olarak alinmalidir. Ülkemizde misafir ettigimiz komsu ülke insanlarina cephe almak vatanseverlik degil, provokatörlüktür." degerlendirmelerinde bulundu.

Kazakistan'da 3 Kasim 2023'te yapilacak Türk Devletleri Teskilati Toplantisi'nda KKTC'nin gözlemci ülke olarak yerini almasinin, Kibris Türklügünün taninmasinda önemli bir esik olacagina isaret eden Bahçeli, "Artik Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kibris Devleti demek gerek." ifadesini kullandi.

Devlet Bahçeli, 19 Eylül 2023'te Azerbaycan'in Karabag'da düzenledigi antiterör operasyonuna deginerek, "Karabag Türk'tür, Türk milletinindir, Azerbaycan'in egemenlik alani ve sonuna kadar da topragidir. Azerbaycan'in siyasi ve toprak bütünlügüne tartismasiz, hilafsiz, ön sartsiz saygi duyulmali, Karabag üzerinde hiçbir muhasim güç hesap hatasi yapmamalidir. Sayin Aliyev ile Ermenistan Basbakani Pasinyan arasinda 5 Ekim 2023'te Ispanya'da yapilacak görüsmenin hayirlara vesile olmasi içten beklentimizdir." dedi.

- "(15 Temmuz) Unutursak gök girsin kizil çiksin"

Il ve ilçe kongrelerini büyük oranda tamamlayarak 14. Büyük Kurultay'a hazir hale geldiklerini dile getiren Bahçeli, partisinin seçimlere heyecan ve inanmislikla hazirlandigini vurguladi. Bahçeli, "Aklin yolu bir, genelden yerele birlik, ülkede yönetimde dirlik için Cumhur Ittifaki ile yürüyoruz. Istikrar ve hizmet için, uyumlu yönetimle umutlu gelecege ulasmak için 31 Mart 2024'te zilletin kalan izlerini de silmek için serdengeçti bir yürekle çalismanin azmindeyiz. Yönetimde istikrar, daha güçlü istikbal için çare Cumhur Ittifaki'dir." diye konustu.

Bahçeli, FETÖ'cülerin Avrupa Insan Haklari Mahkemesine ümit baglamamasini isteyerek, "Siyasi figüranlarina güvenmesin, film festivallerinde dönen dolaplara aldanmasin; biz 15 Temmuz'u, 254 sehidimizi, gazilerimizi, tepemizden yagan bombalari, üzerimize sürülen tanklari unutmadik; herkes bilsin ki unutursak kanimiz kurusun, unutursak gök girsin kizil çiksin." ifadelerini kullandi.

(Bitti)