Bakan Yanik, Osmaniye'de AK Parti Hasanbeyli Ilçe Baskanligi ziyaretinde konustu: (1)Serkan Avci,Muzaffer Çagliyaner- "40 binin üzerinde vatan evladinin topraga düstügü, bir terör örgütünün elebaslari hiç sikilmadan, çekinmeden, 'Yahu biz destekledigimiz kisiye bir zarar verir miyiz?' korkusu bile duymadan, açiktan açiga su anda muhalefetin adayini desteklediklerini, AK Parti'yi ve Cumhurbaskani'mizi devirmek için bir firsat oldugunu söylemeye basladilar"

Bakan Yanik, Osmaniye'de AK Parti Hasanbeyli Ilçe Baskanligi ziyaretinde konustu: (1)Serkan Avci,Muzaffer Çagliyaner- "40 binin üzerinde vatan evladinin topraga düstügü, bir terör örgütünün elebaslari hiç sikilmadan, çekinmeden, 'Yahu biz destekledigimiz kisiye bir zarar verir miyiz?' korkusu bile duymadan, açiktan açiga su anda muhalefetin adayini desteklediklerini, AK Parti'yi ve Cumhurbaskani'mizi devirmek için bir firsat oldugunu söylemeye basladilar"

OSMANIYE (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "40 binin üzerinde vatan evladinin topraga düstügü, bir terör örgütünün elebaslari hiç sikilmadan, çekinmeden, 'Yahu biz destekledigimiz kisiye bir zarar verir miyiz?' korkusu bile duymadan, açiktan açiga su anda muhalefetin adayini desteklediklerini, AK Parti'yi ve Cumhurbaskani'mizi devirmek için bir firsat oldugunu söylemeye basladilar." dedi.

Osmaniye'den AK Parti milletvekili adayi gösterilen Yanik, AK Parti Hasanbeyli Ilçe Baskanligini ziyaretinde, kentin bugüne kadar AK Parti'yi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i yalniz birakmadigini söyledi.

Cumhur Ittifaki olarak bu gücü ve birligi daha da büyüterek gelecege tasimayi hedeflediklerini anlatan Yanik, söyle konustu:

"Sayin Cumhurbaskani'mizin ve AK Parti'nin siyasetteki ilk misyonu, bu millete sahip oldugu o özünden, medeniyetinden, inancindan ve tarihinden gelen izzetinefsini iade etmek olmustur. Bu millet basi dik, gögsü kabarmis bir sekilde yürümeyi tekrar hatirlamistir. Bize yillarca adeta ikinci sinif muamelesi yapan bütün siyaset erbabinin, kendine farkli görevler ve roller biçenlerin disinda AK Parti bu millete ne kadar kiymetli, onurlu ve izzetli oldugunu yeniden hatirlatmistir. Sadece bu millete degil, AK Parti dünyanin bütün mazlum milletlerine insan olmak hasebiyle ne kadar kiymetli olduklarini hatirlatti."

Yanik, Türkiye'nin Azerbaycan'in Karabag Savasi'na destek verdigini hatirlatarak, "Türkiye sadece kendisi için degil, dünyanin her tarafinda hakli davasi olan milletlerin yaninda adeta bir vicdan mihengi olarak durmaya devam eden bir ülkeye, elhamdülillah tarihten aldigi misyona geri döndü. Bu misyonu sürdürmenin adi AK Parti'dir, Cumhur Ittifaki'dir. Cumhur Ittifaki'nin bir araya gelme, varlik sebebi de Türkiye'nin tarihinden, inancindan, kültüründen aldigi bu misyonu gelecege tasimaktir." diye konustu.

Türkiye Yüzyili'nin tek basina bir söylemden daha ötede oldugunu aktaran Yanik, bunun "gelecek tasavvuru"nun ve 85 milyon vatandasin mutlu, güven içerisinde hayatini sürdürmesinin adi olacagini vurguladi.

- "Terör örgütünün elebaslari muhalefetin adayini desteklediklerini söylemeye basladilar"

Bakan Yanik, Türkiye'nin durdugu yerin bazi taraflari rahatsiz ettigini belirterek, söyle devam etti:

"Türkiye'nin durdugu yer, kuskusuz pek çoklarini rahatsiz ediyor. Pek çoklarinin da uykularini kaçiriyor. Sadece bir tekini söyleyecegim; hepinizin gördügü bir sey. PKK terör örgütü... Aslinda daha fazla ama eylemlerine basladigi yildan ele alalim; 40 senedir araliksiz mücadele ettigimiz, 40 binin üzerinde vatan evladinin topraga düstügü, bir terör örgütünün elebaslari hiç sikilmadan, çekinmeden, 'Yahu biz destekledigimiz kisiye bir zarar verir miyiz?' korkusu bile duymadan, açiktan açiga su anda muhalefetin adayini desteklediklerini, AK Parti'yi ve Cumhurbaskani'mizi devirmek için bir firsat oldugunu söylemeye basladilar. Bunlarin evvelden de destekledikleri vardi da bu kadar cesaretle konusamazlardi. Zarar verme korkusu olurdu. Su anda hiç o korkuyu tasimiyorlar."

PKK'nin Türkiye'yi geçmisteki kaos ortamina sürüklemeye çalistigini dile getiren Yanik, "Sadece PKK'nin, terörist baslarinin bu pervasizliginin bile bize çok sey anlatmasi gerektigi kanaatindeyim. Dolayisiyla bütün bir uluslararasi sistem, içerideki isbirlikçileriyle Türkiye'yi yeniden eski Türkiye'ye atmak, yeniden o 1990'larin, 1980'lerin kaosuna, darbe ortamina, 'Iste biz ortami olusturduk, çocuklar darbe yapti' sözlerine geri döndürmek, milli gelirini düsürmek, milleti yari aç yari tok hale geri döndürmek için ellerinden geleni yapiyorlar. Niye? Çünkü basini kaldirmis bir Türkiye emperyalizmin isine gelmez. Basini kaldirmis, tarihten gelen varliginin idrakine yeniden varmis Türkiye, onlarin isine gelmez." degerlendirmesinde bulundu.

- "Cumhurbaskani'mizin yillardir sürdürdügü diplomasiyi içeride yillarca elestirdiler"

Yanik, Cumhurbaskani Erdogan'in her zaman dünya siyasetinde büyük adimlar attigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskani'mizin Birlesmis Milletler nezdinde yillardir sürdürdügü diplomasiyi içeride yillarca elestirdiler. 'Efendim iste 1 milyonluk, 250 binlik fesmekan ülkeyle ne isimiz var?' Halbuki onlarin her birisi Birlesmis Milletlerde temsil edilen birer ülke. Birlesmis Milletlerde bir oy alinmasi gerektiginde her birisinin bir oy hakki var. Dolayisiyla büyük ve gelecek vadeden bir biçimde düsünmek bir misyonu, ufku gerektirir. Onlarda o ufuk olmadigi için sayin Cumhurbaskani'mizin dünya siyasetinde, diplomaside attigi adimlari hiçbir zaman anlayamadilar."

(Sürecek)