Çin'de nükleer enerji alaninda burslu yüksek lisans için son basvuru tarihi 3 NisanFuat Kabakci

Çin'de nükleer enerji alaninda burslu yüksek lisans için son basvuru tarihi 3 NisanFuat Kabakci

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi, Türkiye'de nükleer enerji alanindan mezun olan ve Çin'de "Nükleer Enerji Bilimi ve Teknolojisi" alaninda burslu yüksek lisans yapmak isteyen ögrenciler için son basvuru tarihinin 3 Nisan oldugunu duyurdu.

Bakanliktan yapilan duyuruya göre, Türkiye ve Çin arasinda 2012'de imzalanan "Nükleer Enerjinin Barisçil Amaçlarla Kullanimina Dair Isbirligi Anlasmasi" çerçevesinde Çin'e ögrenci gönderme programi devam ediyor.

Türkiye'nin nükleer enerji alaninda insan kaynagini gelistirmek amaciyla gerçeklestirilen ve Türkiye Nükleer Enerji A.S. (TÜNAS) koordinatörlügünde yürütülen programa girmeye hak kazanan 5 ögrenci Çin'in kuzeydogusundaki Heylongciang eyaletinde bulunan Harbin Mühendislik Üniversitesi'nde "Nükleer Enerji Bilimi ve Teknolojisi" alaninda yüksek lisans yapacak.

- Basvuru sartlari

Programa basvuru yapacak ögrencilerin en az 2,5 genel not ortalamasi, ileri düzey Ingilizce, matematik ve fizik bilgisine sahip, üniversitelerin ilgili bölümlerinden en geç Temmuz 2023'te mezun olmasi ve en fazla 35 yasinda bulunmasi gerekiyor.

Adaylarin öz geçmislerini Ingilizce ve pdf formatinda, onayli lisans not dökümlerini, Ingilizce dil bilgisini gösteren uluslararasi denklige sahip belgelerini ve niyet mektuplarini 3 Nisan'a kadar "tunas.hr@enerji.gov.tr" elektronik posta adresine eksiksiz iletmeleri gerekiyor.

- Konaklama imkani ve aylik 3 bin yuan burs

Programa hak kazanan ögrenciler, 3 yil okul ücretinden muaf olacak. Basvuru ücretinin alinmayacagi yüksek lisans programinda konaklama imkani da Çin hükümeti tarafindan saglanacak.

Ayrica ögrencilere saglik sigortasi, Çince dil kursu, gidis ve dönüs uçak bileti ve aylik 3 bin yuan burs imkani saglanacak.