Antalya'da kiraci evin kapi camini kiran ev sahibinden sikayetçi olduSinan Özmüs- Olay ani güvenlik kamerasinca kaydedildi

Antalya'da kiraci evin kapi camini kiran ev sahibinden sikayetçi olduSinan Özmüs- Olay ani güvenlik kamerasinca kaydedildi

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Kepez ilçesinde kiraci, dairesinin dis kapi camini kirarak yaralanmasina neden oldugunu iddia ettigi ev sahibi ve ailesinden sikayetçi oldu.

Düdenbasi Mahallesi'nde oturan evli ve bir çocuk babasi Ugur Kanik, AA muhabirine, 4 yildir ayni evde oturduklarini söyledi.

Ev kirasinin 1000 lirayken 5 bin liraya yükseltmeye çalisan ev sahibi Ramazan Y. ile aralarinda anlasmazlik basladigini anlatan Kanik, söyle konustu:

"Devletin belirledigi yüzde 25 zam oraninin üzerinde oldugu için kabul etmek istemedik. Insaniyetlik yaparak bin lira olan kirayi 2 bin lira olarak hesabina yatirdik. Sanirim, ev sahibine yeterli gelmedi. Çünkü, 5-6 bin lira kira talep ediyor. Çikarsak, evi Rus ve Ukraynalilara 10 bin liraya kiralayacakmis. Bizi telefonla arayarak, sürekli eve gelerek taciz etti. Artik kapiyi açmamaya, telefonlari cevaplamamaya basladik. Telefonlarini açtigimizda küfür ve hakaret ediyorlar. En sonunda 2-3 gün üst üste evimize geldiler. Kapiyi açmamamiza ragmen israr ettiler. Evde 10 yasindaki kizimiz da vardi. Bunlar kapiya dayanip, kapiya vurunca kizim da kötü etkileniyordu. Kizi, gelini, hepsini toplayip gelmisler. Polis çagirdigimizi söylememize ragmen zorla eve girdiler, haneye tecavüz ettiler. Canimiza kastettiler. Kapinin camlarini kirdilar, bilegimiz, parmagimiz kesildi. Parmagimin içinde cam kiriklari var. Esimin ayagi kesildi. Düpedüz canimiza kastettiler. Polislerin yaninda bizi tehdit ettiler."

Kanik, ev sahibi R.Y, esi R.Y, kizi G.Ö. ve damatlarinin kendilerini ölümle, evi yakmakla tehdit ettiklerini öne sürerek, yasananlardan dolayi korku içinde olduklarini ifade etti.

Su anda gidecek yerleri olmadigi için evde oturmaya mecbur olduklarini dile getiren Kanik, "Çikacak evimiz olsa zaten gidecegiz. Her gün böyle olunca artik canimizdan süphe etmeye basladik." dedi.

Esi Fatos Kanik da artik evin önüne dahi inmeye korktugunu dile getirerek, can korkusundan esi ve çocuguyla birlikte eve girip çiktigini savundu.

Kanik ailesinin avukati Safak Baysal da müvekkillerinin kira artisi konusunda üzerlerine düseni yaptigini söyledi.

Kira artisini yeterli görmeyen ev sahiplerinin gayri hukuki bir sekilde müvekkillerimin evini basmaya çalistigini öne süren Baysal, "Kapiya dayanarak, camlarini kirmislardir. Müvekkilim Ugur Kanik'in kolu kesilmistir. Müvekkillerim hukuki olarak üzerine düseni yapmistir. Ev sahibi 'kiraciyi nasil çikaririm', 'nasil daha fazla kira alirim' düsüncesiyle cebir uygulamaya kalkmistir." dedi.

Bu arada, saldiri ani dairenin girisindeki güvenlik kamerasinca kaydedildi.

Görüntülerde, kapi önüne gelen giren ev sahibi R.Y, esi R.Y, kizi G.Ö'nün kiracilarinin evine girmeye çalismalari ve G.Ö'nün elindeki demir kerata ile camlari kirmasi yer aliyor.