Juventus, Inter'i deplasmanda tek golle yiktiBaris Seçkin

Juventus, Inter'i deplasmanda tek golle yiktiBaris Seçkin

ROMA (AA) - Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 27. haftasinda Juventus, deplasmanda Inter'i 1-0 yendi.

Ülkede aralarindaki rekabet nedeniyle karsilasmalari "Italya Derbisi" olarak anilan Inter ile Juventus, bu kez mavi-siyahlilarin sahasi Giuseppe Meazza'da kozlarini paylasti.

Siyah-beyazli konuk ekip, 23. dakikada Filip Kostic'in golüyle maçta 1-0 öne geçti ve ilk yari bu skorla sona erdi.

Ikinci yarida Inter, beraberlik golü için yüklenirken, Juventus ise kontra-ataklarla gol aradi.

Maçta baska gol olmayinca Juventus, Inter’i deplasmanda 1-0 maglup etti.

Karsilasmanin son düdügünün ardindan saha içinde çikan tartisma nedeniyle Juventuslu Leandro Parades ile Interli Danilo D’Ambrosio maçin hakemi Daniele Chiffi'den dogrudan kirmizi kart gördü.

Bu arada, Inter kadrosundaki milli oyuncu Hakan Çalhanoglu, ilk 11'de basladigi müsabakada 90 dakika boyunca mücadele etti.

Adi futbolcu transferlerine yönelik mali usulsüzlük sorusturmasina karistigi için sezon ortasinda Italya Futbol Federasyonundan (FIGC) aldigi 15 puan silme cezasiyla zirveden geriye düsen Juventus, bu galibiyetle puanini 41'e çikartti ve 7. siradaki yerini korudu.

Inter ise maglubiyetle haftayi puansiz kapatti ve puan tablosunda 3. siraya geriledi. Inter, lider Napoli’nin 21 puan gerisinde bulunuyor.

Zirve yarisinda son haftalarda agir yara alan mavi-siyahlilar, ligde üst üste 2. maçindan yenik ayrilirken, son 4 haftada 3. maglubiyetini aldi.

Diger taraftan, Juventus, sezonun ilk yarisinda sahasindaki maçta da Inter'i 2-0 yenmisti.