Çavusoglu, Antalya'da tüp bebek merkezi ve laboratuvar açilislarinda konustu:Süleyman Elçin- "Disaridan Türkiye'yi dizayn etmeye çalisanlar unutmasin, bu ülkede bu topraklarda egemenlik kayitsiz sartsiz Türk milletinindir. Son sözü millet söyler"

Çavusoglu, Antalya'da tüp bebek merkezi ve laboratuvar açilislarinda konustu:Süleyman Elçin- "Disaridan Türkiye'yi dizayn etmeye çalisanlar unutmasin, bu ülkede bu topraklarda egemenlik kayitsiz sartsiz Türk milletinindir. Son sözü millet söyler"

ANTALYA (AA) - Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Disaridan Türkiye'yi dizayn etmeye çalisanlar unutmasin, bu ülkede bu topraklarda egemenlik kayitsiz sartsiz Türk milletinindir. Son sözü millet söyler." dedi.

Antalya'dan AK Parti milletvekili adayi gösterilen Çavusoglu, Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin açilis törenine katildi.

Çavusoglu, burada yaptigi konusmada, tüp bebek merkezlerinin çocuk hasreti yasayan aileler için umut oldugunu belirterek, merkezde emegi geçen is insani Ridvan Güzel'e tesekkür etti.

Türkiye'nin 21 yil önce saglik alaninda adeta yönetilemez bir durumda oldugunu ifade eden Çavusoglu, "Hastane sartlari, temin edilemeyen ilaçlar hepsi sorundu. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye'nin asirlik sorunlarini çözdük. 20 yilda sehir hastaneleri yaptik." diye konustu.

Saglik personeli sayisini 1 milyon 160 bine çikardiklarini kaydeden Çavusoglu, "Hastanelerdeki yatak sayimizi 104 binden 267 bine çikti. Bunun 175 bini nitelikli yatak. Saglik personeliyle beraber donanimini da güçlendirdik. Küresel salginla basarili bir sekilde mücadele ettik." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin geçen yil saglik turizminden 4 milyar dolar gelir elde ettigi bilgisini veren Çavusoglu, "Ambulans uçaklarimiz ile geçen yil 170 civarinda vatandasimizi yurt disindan Türkiye'ye getirdik. Bu yilin ilk 4 ayinda 45 vatandasimizi uçak ambulanslarla getirdik." dedi.

- Halk sagligi laboratuvarinin açilisini yapti.

Bakan Çavusoglu, ardindan Kepez ilçesindeki Halk sagligi laboratuvarinin açilis törenine katildi.

Çavusoglu, buradaki konusmasinda ise bütün saglik yatirimlarinin vatandaslarin mutlulugu için oldugunu söyledi.

Hedeflerinin kaliteli saglik hizmeti vermek oldugunu dile getiren Çavusoglu, "Açilisini yaptigimiz laboratuvar, Türkiye'nin en büyüklerinden. Ayni anda 7 bin kan tahlili yapabilecek. Sularin tahlilleri de düzenli bir sekilde yapilabilecek." diye konustu.

Çavusoglu, iktidara geldiklerinde saglikta bir dönüsüm baslattiklarini belirterek, "O dönüsüm sayesinde dünyaya model olduk. Her ailemizin artik bir hekimi var. Erken teshis bakimindan aile hekimlerinin çok önemi var. Sigorta sistemimiz vatandaslarimizin yüzde 99'unu kapsiyor." dedi.

- "Yaparsa AK Parti, Cumhur Ittifaki, Recep Tayyip Erdogan yapar"

Türkiye'yi çag atlatan önemli eserler kazandirdiklarini vurgulayan Çavusoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yaparsa AK Parti, Cumhur Ittifaki, Recep Tayyip Erdogan yapar. Tahil anlasmasini, baris görüsmelerini, esir takasini Erdogan yapar. Tüm dünyada Türkiye'nin itibari çok yüksek. Herkes 'Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdogan sözünün eridir' diyor. Son günlerde özellikle anketlere bakanlar da sik sik yazmaya basladilar. Disaridan Türkiye'yi dizayn etmeye çalisanlar unutmasin, bu ülkede bu topraklarda egemenlik kayitsiz sartsiz Türk milletinindir. Son sözü millet söyler. Içeriden hangi terör örgütüne ne vaatlerde bulunursa bulunsunlar, son sözü millet söyler."

Açilislarda Çavusoglu'na Antalya Valisi Ersin Yazici, Il Saglik Müdürü Ismail Basibüyük ve AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin de eslik etti.