BTM'den 139 yatirimci mezun olduTolga Yanik- BTM Genel Müdürü Ibrahim Elbasi:- "Bizi takip eden kurumsal yapilardan Yatirimci Hizlandirma Programi'na yönelik çok olumlu dönüsler aliyoruz. Umariz tüm dünyaya örnek bir çalisma olacak"

BTM'den 139 yatirimci mezun olduTolga Yanik- BTM Genel Müdürü Ibrahim Elbasi:- "Bizi takip eden kurumsal yapilardan Yatirimci Hizlandirma Programi'na yönelik çok olumlu dönüsler aliyoruz. Umariz tüm dünyaya örnek bir çalisma olacak"

ISTANBUL (AA) - Bilgiyi Ticarilestirme Merkezi'nin (BTM) nitelikli yatirimci ve mentor yetistirmek amaciyla baslattigi Yatirimci Hizlandirma Platformu, bu zamana kadar 139 mezun verdi.

BTM açiklamasina göre, Yatirimci Hizlandirma Platformu yeni mezunlarini verdi. Mezuniyet töreni BTM'nin Fulya'daki yerleskesinde gerçeklestirildi.

Istanbul Kalkinma Ajansi (ISTKA) destegiyle hayata geçirilen program, Istanbul Ticaret Odasi (ITO), Istanbul Ticaret Üniversitesi, Teknopark Istanbul, Uluslararasi Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Arastirma Vakfi, Startup Bilgi Teknolojileri, WePlay Ventures, Tarvenn Ventures ve Istanbul Portföy Yönetimi ortakligiyla gerçeklestirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen BTM Genel Müdürü Ibrahim Elbasi, programin 4 dönemden olustugunu, 18 ay sürdügünü ifade etti.

Elbasi, startup yatirimcisi olmak isteyen is insanlarina bir formasyon tanimladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Onlari yeni yöntem ve terim havuzuyla bulusturduk, kidemli yatirimcilarla eslestirdik ve onlarla startup diyalog süreçlerini deneyimledik. Aslinda startup yatirimciligina dair bir tür formülasyon süreç yöntemi gelistirdik ve potansiyel yatirimci ile bulusturduk. Dünyada kisi basina düsen startup yatirimi diye bir tabir var. Bu tabirin Türkiye'ye de yerlesmesi için adimlar atiyoruz. Bir sonraki dönemde de daha global bir çikisla ve ölçekle yeni çalismalara imza atmayi planliyoruz.

Amacimiz, Yatirimci Hizlandirma Programi'ni global anlamda ölçeklemek. Tüm dünyada otorite olarak kabul edilen UBI Global tarafindan 'Dünyanin En Iyi 5 Startup Merkezi'nden Biri' olarak seçilmemiz, glabol anlamda herkesin dikkatlerini de üzerimize çekti. Bizi takip eden kurumsal yapilardan Yatirimci Hizlandirma Programi'na yönelik çok olumlu dönüsler aliyoruz. Umariz tüm dünyaya örnek bir çalisma olacak."

- 18 ay süren programa 466 kisi basvurdu

ISTKA Genel Sekreteri Ismail Erkam Tüzgen de girisimciligin ISTKA'nin hep birinci hedefi oldugunu aktararak, "Girisimcilik merkezlerini sayarken Istanbul'u buraya sokmak için yola çiktik. Bu alana ilk girdigimizde 2009-2010 yilinda girisimcilik Istanbul'da yaygin degil, aksine tekil birkaç örnekten ibaretti. Artik çok büyük bir ekosistem oldu." ifadelerini kullandi.

Kalkinma ajanslarinin kamunun startuplari gibi çalistigini vurgulayan Tüzgen, "Sürekli bir arayis içindeyken BTM bize orijinal fikirlerle geldi. 'Girisimcileri desteklerken yatirimcilari da desteklememiz lazim' dedi. 'Yatirimcilara da alternatifleri gösterecegimiz bir mekanizma kuralim' dedi. Bizim de övünerek destekledigimiz bir proje oldu. Kalkinma ajanlari olarak bizim de örnek gösterecegimiz, övünecegimiz projelere ihtiyacimiz vardi ve hala da var. Bize böyle bir projeyi destekleme firsati sundugu için BTM'ye çok tesekkür ediyorum. Bu programla 'benim sadece girisimciye yatirim yapma istegim var diyenler' bile yatirimci olabilecek." degerlendirmesinde bulundu.

Istanbul'da var olan küresel ölçekli startup yatirimciligi potansiyeli odaginda topluma, sanayiye ve ticarete katma deger yaratma ve bölgesel çekim gücünü artirmayi hedefleyen Yatirimci Hizlandirma Programi kapsaminda, bu zamana kadar egitim, mentorluk, yuvarlak masa toplantilari ve yatirim simülasyonu gibi çesitli faaliyetler düzenlendi.

Üçer aylik 4 ayri dönemden olusan ve toplam 18 ay süren programa 466 kisi basvurdu. Basvurular arasindan 394 kisi programa dahil edildi. Programa kabul edilen katilimcilarin yüzde 79'u erkek ve yüzde 21'i kadinlardan olustu.

Program, bugüne kadar toplam 139 mezun verdi. Son dönem mezun sayisi ise 40 oldu.