Almanya'da yapilmasi planlanan Heilbronn Merkez Camisi'nin projesine onay verildiMesut Zeyrek

Almanya'da yapilmasi planlanan Heilbronn Merkez Camisi'nin projesine onay verildiMesut Zeyrek

KÖLN (AA) - Almanya'nin Baden-Württemberg eyaletindeki Heilbronn Belediye Meclisi, yapilmasi planlanan Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Merkez Camisi'ne onay verdi.

DITIB tarafindan sehirde 10 yil önce yapilmasi planlanan caminin projesi, belediye meclisinde oy çokluguyla kabul edildi.

DITIB Genel Baskan Yardimcisi ve Heilbronn DITIB Merkez Camisi Dernek Baskani Erdinç Altuntas, yaptigi yazili açiklamada, görkemli bir caminin sehirlerine çok yakisacagini ifade ederek belediye meclisinin aldigi karari memnuniyetle karsiladiklarini söyledi.

Altuntas, "Bizler 36 yildir su anki bulundugumuz binamizdayiz. Bizler bu toplumun ve Heilbronn'un birer parçalariyiz. Birinci nesil büyüklerimiz su anki yasadigimiz ülke olan Almanya'nin kalkinmasi için 60 yil önce buraya geldiler. Ülkenin kalkinmasinda çok büyük katki sarf ettiler. Simdiki nesiller ise Almanya'da dogup burada büyüdüler, Alman vatandasi ve Müslüman olarak bu toplumun içinde hayatlarini topluma faydali bir sekilde sürdürmeye devam ediyorlar." ifadelerini kullandi.

Heilbronn'a yakisir, güzel bir eser yapacaklarini dile getiren ve sehir yöneticilerine, aldiklari karar için tesekkür eden Altuntas, sunlari kaydetti:

"Arazi ihtiyacimiz vardi, yakin zaman önce camimizin yaninda binayi da satin alarak camimizin arazisine katip alanimizi genislettik. Ben inaniyorum ki bizler el birligiyle belediyemiz ve meclis üyelerimizle iyi iliskilerle sehrimize yakisir güzel bir eser yapacagiz. Projemiz haziran ayina kadar, mutabik kaldigimiz degisikliklerin yapilmasindan sonra her yeni yapida oldugu gibi kanun geregi halk için 40 günlük kamusal yoruma açilacak. 40 gün sonrasinda yaklasik eylül ayi gibi yasal olarak resmiyete kavusturulup camimizin yapimi için somut çalismalara baslanacaktir."