Adiyaman'da depremzedeler geçici yasam alanina yerlesmeye basladiAyse Sensoy Boztepe

Adiyaman'da depremzedeler geçici yasam alanina yerlesmeye basladiAyse Sensoy Boztepe

ANKARA (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Adiyaman'da depremzedelerin, TOKI ve Emlak Konut eliyle yapilan 2 bin 588 bagimsiz bölümden olusan geçici yasam alanina yerlesmeye basladigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, alt ve üst yapi çalismalari tamamlanan ve etaplar halinde teslimi devam eden 100 bin geçici barinma alaniyla, yarim milyon afetzedenin daha saglikli, iyi sartlarda barinabilecekleri yasam alanlarina tasinmasinin hedeflendigi belirtildi.

Adiyaman'da depremin ardindan toplam 15 bin kisinin yasayacagi geçici yasam alanlarinin, hafif çelik ve prefabrik olarak insa edildigi kaydedilen açiklamada, toplam 313 bin metrekare alana yaklasik 3 bin bagimsiz bölüm yapilacagi ifade edildi.

Geçici yasam alanindaki yapilarin her birinin 27 metrekare olacagi bildirilen açiklamada, depremzedelerin, Adiyaman'da TOKI ve Emlak Konut eliyle yapilan 2 bin 588 bagimsiz bölümden olusan geçici yasam alanina yerlesmeye basladigi kaydedildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, sosyal medya hesabindan, Adiyaman'da depremzedelerin geçici barinma alanlarina yerlestirilmesini içeren video paylasti.

Oturma odasi, yatak odasi, mutfak alani ve banyonun yer aldigi geçici barinma merkezinde, saglik ocagi, cami, anaokulu, spor salonlari ve sosyal donatilar da bulunuyor.

Videoda, geçici barinma alanlarina yerlesen depremzedelerin görüslerine de yer verildi.