ADOB, yeni sanat sezonunda perdesini "Andrea Chenier" operasi ile açacakBurcu Çalik Göçümlü

ADOB, yeni sanat sezonunda perdesini "Andrea Chenier" operasi ile açacakBurcu Çalik Göçümlü

ANKARA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) 2023-2024 sanat sezonunu 4 Ekim Çarsamba günü "Andrea Chenier" operasi ile baslatacak.

ADOB'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Andrea Chenier operasi, 4 Ekim saat 20.00'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle bulusacak.

Italyan besteci Umberto Giordano'nun önemli eserlerinden olan Andrea Chenier operasi, Fransiz Ihtilali döneminde idealleri ugruna genç yasta ölüme mahkum edilen sair Andrea Chenier'in kisa yasam öyküsünü konu aliyor.

Eserin rejisörlügünü üstlenen Recep Ayyilmaz, "Bu eserde 21. yüzyildan 1789'a bakmayi tercih ettik. Hem dekor hem makyaj hem de mizansen olarak, dramatik aksiyon adina, bire birlikten kimi kez uzaklasarak besteciye ve librettocuya bagli kalmayarak kendi imzamizi atmayi tercih ettik" degerlendirmesinde bulundu.

Kalabalik solist kadrosuyla, korosuyla ve minik bir bale sahnesiyle opera repertuvarinin en önemli eserlerinden biri olan Andrea Chenier, dekor ve kostümleriyle de göz dolduracak.

Eserde, orkestrayi dönüsümlü olarak Sef Raoul Grüneis ve Sunay Muratov yönetecek.

Koro sefligini Mario Maurizio'nun üstlendigi eserde dekor Çagda Çitkaya, kostüm Gazal Erten, koreograf Özge Ay, isik tasarimi ise Fuat Gök imzasini tasiyor.