Kolombiya Disisleri Bakani Leyva, Maduro'nun Meksika diyaloguna sicak baktigini söylediSinan Dogan

Kolombiya Disisleri Bakani Leyva, Maduro'nun Meksika diyaloguna sicak baktigini söylediSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Kolombiya Disisleri Bakani Alvaro Leyva, Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro'nun Meksika'da muhalefet ile yapilacak müzakerelere sicak baktigini belirtti.

Semana dergisine konusan Leyva, Maduro'nun Venezuela'da devam eden siyasi krize çözüm için demokrasiden yana oldugunu dile getirerek, "Meksika'da yarim kalan diyalogun devam etmesi için Latin Amerika ve Avrupa ülkeleri ile toplanti düzenlemeyi planliyoruz." ifadesini kullandi.

Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasinda baslamasi muhtemel müzakerelere iliskin tarih belirtmeyen Leyva, "Elbette en iyi tarihin ne oldugunu tespit etmemiz gerekiyor, bunun üzerinde çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskani Gustavo Petro'nun Venezuela için uluslararasi konferans düzenleyecegini hatirlatan Leyva, ABD tarafindan konferansa temsilci gönderilip gönderilmeyecegine iliskin netlesen bir bilginin olmadigini bildirdi.

Leyva, Devlet Baskani Maduro'nun Amerikalilar Arasi Sisteme geri döndügünü vurgulayarak, bunda Petro'nun Venezuela ziyaretlerinin etkisi oldugunu kaydetti.

- Meksika'daki en son görüsme Kasim 2022'de oldu

Petro, 7 Agustos'ta iktidara gelmesinden bu yana mevkidasi Maduro ile 4 kez bir araya gelmis ve muhalefet ile iktidar arasinda muhtemel müzakereleri destekledigini söylemisti.

Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasinda en son Kasim 2022'de Meksika'nin ev sahipliginde toplanti düzenlenmis ancak çok az ilerleme kat edilmisti.

Venezuela Devlet Baskani Maduro, çesitli dönemlerdeki açiklamasinda, muhalefet ile müzakerelere dönmeye sicak bakmadigini, ülkesinin uluslararasi bankalarda el konulan kaynaklarinin henüz teslim edilmedigini belirtmisti.