ABD Siber Güvenlik Ajansi: Gelismekte olan teknolojiler 21. yüzyilin en tehlikeli silahlari olabilirSaadet Firdevs Apari

ABD Siber Güvenlik Ajansi: Gelismekte olan teknolojiler 21. yüzyilin en tehlikeli silahlari olabilirSaadet Firdevs Apari

ANKARA (AA) - ABD Siber Güvenlik ve Altyapi Güvenligi Ajansi Direktörü Jen Easterly, siber ve yapay zeka gibi alanlarda gelisen teknolojilerin 21. yüzyilin en tehlikeli silahlari haline gelebilecegini söyledi.

Bernama'nin haberine göre, Washington'daki düsünce kurulusu Atlantic Council'in düzenledigi programda konusan Easterly, siber teknolojilerin, genetik mühendisliginin ve biyoteknolojilerin potansiyel silah haline getirilmesini risk olarak nitelendirdi.

Easterly, "Bence bu (gelismekte olan teknolojiler) bu yüzyilda ele alacagimiz en büyük sorun. Geçen yüzyilin en güçlü silahi, nükleer silahlardi. Bunlar ise bu yüzyilin en güçlü teknolojileri ve belki de silahlari. Bunlari güvenli ve etkili bir sekilde kullanabilecek yasal veya düzenleyici sistemlere sahip degiliz. Bu, yakin zamanda çözmemiz gereken bir sey." ifadelerini kullandi.

Çin, Iran ve Rusya gibi ülkelerin altyapiyi, ABD'nin yapmayacagi sekillerde kullanmaya istekli oldugunu söyleyen Easterly, "Gelismekte olan teknolojiler, 21. yüzyilin en tehlikeli silahlari olabilir." diye konustu.

Easterly, dünyanin uygun yasal engeller ve düzenlemeler olmadan yapay zeka gibi teknolojilerde ilerledigini belirterek, yetkililerin bu tür teknolojilerin ne kadar hizli gelistiginin, teröristler, siber suçlular ve düsman ülkeler gibi kötü niyetli aktörlerin bu yetenekleri nasil kullanabileceklerini düsünmediklerine dikkati çekti.