Onkoloji Hastanesi'nde "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Poliklinigi" açildiBurcu Çalik Göçümlü- Üroloji Klinigi Egitim ve Idari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Basar: - "Prostat kanserinde erken tanida tedavi sansi yüzde 90'larin üzerinde. Poliklinigimizde agirlikli olarak 50-70 arasindaki erkekleri taramaya alacagiz. Bu aralikta olanlari en azindan bir PSA kan testi yaptirmalari için bekliyoruz" - "Prostat kanseri, dünyada ve ülkemizde erkeklerde görülen tüm kanserlerin yüzde 36'sini teskil ediyor. E

Onkoloji Hastanesi'nde "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Poliklinigi" açildiBurcu Çalik Göçümlü- Üroloji Klinigi Egitim ve Idari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Basar:
- "Prostat kanserinde erken tanida tedavi sansi yüzde 90'larin üzerinde. Poliklinigimizde agirlikli olarak 50-70 arasindaki erkekleri taramaya alacagiz. Bu aralikta olanlari en azindan bir PSA kan testi yaptirmalari için bekliyoruz"
- "Prostat kanseri, dünyada ve ülkemizde erkeklerde görülen tüm kanserlerin yüzde 36'sini teskil ediyor. E

ANKARA (AA) - Saglik Bakanligi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde Prostat Kanseri Tarama ve Takip Poliklinigi hizmete girdi.

Hastane Bashekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntas, poliklinigin açilisinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, poliklinikle prostat kanseri süphesi veya teshisi bulunan hastalarin daha hizli hizmet almasinin amaçlandigini söyledi.

Altuntas, "Prostat Kanseri Tarama ve Takip Poliklinigimiz hastalarimizin tarama, tani ve takip süreçlerini yürütecek, multidisipliner bir anlayisla hizmet verecek. Prostat taramasi olan hastalarimizin hastanenin diger bölümlerinde beklememesi, bütün islemlerini sadece bu poliklinik üzerinden çözebilmesi saglanmis olacak." bilgisini verdi.

Üroloji Klinigi Egitim ve Idari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Basar da "Prostat kanseri, dünyada ve ülkemizde erkeklerde görülen tüm kanserlerin yüzde 36'sini teskil ediyor. Erkeklerde en sik görülen kanser türü, her 8 erkekten biri prostat kanserine yakalanma riskini tasiyor." dedi.

- "Erken tanida, tedavi sansi yüzde 90'larin üzerinde"

Türkiye'de yilda 35-40 bin civarinda yeni prostat kanseri vakasinin görüldügünü, ancak 5-6 bin civarinin erken asamada hekime basvurdugunu aktaran Basar, söyle konustu:

"Prostat kanserinde erken tanida tedavi sansi yüzde 90'larin üzerinde. Prostat Kanseri Tarama ve Takip Poliklinigi ile daha çok hastamizi erken evrede yakalayabilmeyi amaçliyoruz. Hastalarimiz, MHRS'den de randevu alma ihtiyaci duymadan dogrudan basvurabilecek. Baslangiçta 'PSA' dedigimiz çok basit bir kan testi yapiyoruz. Sayet süphe görülürse MR, biyopsi gibi taniya varilacak tetkikleri gerçeklestiriyoruz."

- "50-70 arasindaki erkekleri taramaya alacagiz"

Prof. Dr. Basar, hastalarin takibinin de poliklinik üzerinden yapilacagini ve mükemmeliyet merkezi olmayi hedeflediklerini vurgulayarak, sunlari söyledi:

"Poliklinigimizde, agirlikli olarak 50-70 arasindaki erkekleri taramaya alacagiz. Hastalik, yüzde 70'in üzerinde 65 yas üzerindeki kisilerde görülüyor. 50-70 yas araligindaki erkekleri poliklinigimize en azindan bir PSA testi yaptirmalari için bekliyoruz."

Basar, ailesinde kanser öyküsü olan kisilerin daha erken yasta da poliklinige basvurabilecegini kaydetti.