Edirne'de düzenlenen sempozyumda lojistigin önemi konusulduGökhan Zobar- Sempozyum Baskani Doç. Dr. Mustafa Hatipler: - "Ülkemizin kat ettigi mesafenin Bulgaristan'in tecrübesi ile birleserek, küresel çapta bir degisim ve gelisime kaynaklik etmesi ve lojistik alaninda uluslararasi arenada rekabet etmesi mümkündür" - Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük: - "Saglam alt yapi, güvenli ve hizli ulasim koridorlarina dayanan lojistik ekosistemler, bölgesel ve küresel baris

Edirne'de düzenlenen sempozyumda lojistigin önemi konusulduGökhan Zobar- Sempozyum Baskani Doç. Dr. Mustafa Hatipler:
- "Ülkemizin kat ettigi mesafenin Bulgaristan'in tecrübesi ile birleserek, küresel çapta bir degisim ve gelisime kaynaklik etmesi ve lojistik alaninda uluslararasi arenada rekabet etmesi mümkündür"
- Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük:
- "Saglam alt yapi, güvenli ve hizli ulasim koridorlarina dayanan lojistik ekosistemler, bölgesel ve küresel baris

EDIRNE (AA) - Edirne'de, Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Sofya Todor Kableshkov Tasimacilik Üniversitesi isbirliginde düzenlenen "I. Uluslararasi Lojistik Sempozyumu" basladi.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Baskani Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçeklesen sempozyumda, Türkiye ve Bulgaristan'in, Avrupa ve Ortadogu ülkeleri arasinda önemli bir güzergahta yer aldigini söyledi.

Hatipler, sanayilesme ve küresellesmeyle lojistigin önemli bir hale geldigini vurguladi.

Türkiye ve Bulgaristan'in uluslararasi tasimacilik açisindan stratejik bir öneme sahip oldugunu aktaran Hatipler, "Birçok alanda oldugu gibi lojistik alaninda da Türkiye ve Bulgaristan isbirligi yapmak zorundadir. Bu anlamda ülkemizin kat ettigi mesafenin Bulgaristan'in tecrübesi ile birleserek, küresel çapta bir degisim ve gelisime kaynaklik etmesi ve lojistik alaninda uluslararasi arenada rekabet etmesi mümkündür." dedi.

Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ise pandemi ve Rusya-Ukrayna Savasi'nin lojistiginin önemini bir kez daha ortaya çikarttigini vurguladi.

Türkiye'nin lojistik alt yapisini gelistirme konusunda son yillarda önemli çalismalar yaptiginin altini çizen Yörük, "Saglam alt yapi, güvenli ve hizli ulasim koridorlarina dayanan lojistik ekosistemler, bölgesel ve küresel baris ve refahin açisindan son derece önem arz etmektedir." diye konustu.

Todor Kableshkov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Daniela Todorova da sempozyumun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Türkiye ve yurt disindan akademisyenlerin bildiri sunacagi sempozyum, yarin sona erecek.