Hizmet bedeli farkına tepki | Yunan adalarına kapıda vize nasıl olacak?

5 Yunan adasına kapıda vize uygulaması 1 Nisan itibarıyla başladı. Bayram tatilinde adalara yoğun talep beklenirken adalara gitmek için 60 euro vize ücretine ek olarak feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor. 20 Euro'luk hizmet bedeli tepki ise çekiyor. Haber: Merih AkYunanistan'ın 5 adasına kapıda vize ile giriş dönemi 1 Nisan'dan itibaren başladı.Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos kapıdan vizeyle geçilebilecek Yunan adaları arasında yer alıyor.Adaya gitmek için 60 euro vize ücreti isteniyor. Evrakların işleme alınması için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor.Hizmet bedeliyle birlikte Yunan adalarına giriş maliyetinin 80 Euro'yu bulması tepki çekiyor.Acenta sahibi ve turizmci Nezihe Ertürk, Ramazan Bayramı tatilinde toplamda 40 bin kişinin Yunan adalarına gidebileceğini belirtip tatilcileri evraklar konusunda uyardı.En az 2-3 gün öncesinde hazırlanacak evraklarla acentalara başvurmak gerektiğinin altını çizen Ertürk, "Bu bayramda tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenler kapı vizesinden yararlanacak ancak kapı vizesi elinde pasaportla gidilip alınabilecek bir vize türü değil." dedi.Başvurularda en az 3 ay geçerlilik süresi olan pasaport şart.2 biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, gidiş-dönüş feribot bileti ve otel rezervasyonu bilgileri de gerekiyor.Yunanistan, pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti giriş çıkış damgası olanlara ret veriyor.Ada girişlerinde 7 günlük bir konaklama süresi veriliyor. Vize süresi sadece giriş yapılan ada için geçerli.

Hizmet bedeli farkına tepki | Yunan adalarına kapıda vize nasıl olacak?
Hizmet bedeli farkına tepki | Yunan adalarına kapıda vize nasıl olacak?

5 Yunan adasına kapıda vize uygulaması 1 Nisan itibarıyla başladı. Bayram tatilinde adalara yoğun talep beklenirken adalara gitmek için 60 euro vize ücretine ek olarak feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor. 20 Euro'luk hizmet bedeli tepki ise çekiyor. Haber: Merih Ak

Yunanistan'ın 5 adasına kapıda vize ile giriş dönemi 1 Nisan'dan itibaren başladı.
Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos kapıdan vizeyle geçilebilecek Yunan adaları arasında yer alıyor.
Adaya gitmek için 60 euro vize ücreti isteniyor. Evrakların işleme alınması için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor.
Hizmet bedeliyle birlikte Yunan adalarına giriş maliyetinin 80 Euro'yu bulması tepki çekiyor.
Acenta sahibi ve turizmci Nezihe Ertürk, Ramazan Bayramı tatilinde toplamda 40 bin kişinin Yunan adalarına gidebileceğini belirtip tatilcileri evraklar konusunda uyardı.
En az 2-3 gün öncesinde hazırlanacak evraklarla acentalara başvurmak gerektiğinin altını çizen Ertürk, "Bu bayramda tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenler kapı vizesinden yararlanacak ancak kapı vizesi elinde pasaportla gidilip alınabilecek bir vize türü değil." dedi.
Başvurularda en az 3 ay geçerlilik süresi olan pasaport şart.
2 biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, gidiş-dönüş feribot bileti ve otel rezervasyonu bilgileri de gerekiyor.
Yunanistan, pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti giriş çıkış damgası olanlara ret veriyor.
Ada girişlerinde 7 günlük bir konaklama süresi veriliyor. Vize süresi sadece giriş yapılan ada için geçerli.