"Yasasin Cumhuriyet!" sergisi, Türkiye Is Bankasi Müzesi'nde açildiSalih Seref

"Yasasin Cumhuriyet!" sergisi, Türkiye Is Bankasi Müzesi'nde açildiSalih Seref

ISTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yili vesilesiyle hazirlanan "Yasasin Cumhuriyet!" adli sergi, Eminönü'ndeki Türkiye Is Bankasi Müzesi'nde ziyaretçileriyle bulustu.

Is Sanat'tan yapilan açiklamaya göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalici olamaz." sözünden alinan ilhamla hazirlanan sergide, iktisadi ve sosyal hayatin kalkinmasi mercek altina aliniyor.

Serginin küratörlügünü 19. ve 20. yüzyil Türkiye iktisadi ve sosyal tarihi, kurum ve girisimcilik tarihi konularinda yaptigi çalismalarla bilinen Dr. Murat Koraltürk, tasarimini ise Pattu Mimarlik üstleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Suat Sözen, "Bizim için çok özel, çok anlamli bir sergi. Sergimizi, Cumhuriyet'imizin 100. yilinda açiyoruz. Cumhuriyet ile neredeyse yasit ve 2024'te 100 yasina girecek olan bankamizin kurulus fikrinin temelleri, 1923'te Izmir Iktisat Kongresi'nde atildi. Dolayisiyla bu yil, esasen Is Bankasi'nin da fikir olarak dogusunun 100. yili. Hem Cumhuriyet'imizin hem bankamizin ikinci yüzyilina adim attigi bir dönemde bu sergiyi sizlerle bulusturmanin heyecanini yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Basta Türkiye Is Bankasi Müzesi arsivi olmak üzere çok sayida kurumsal ve kisisel arsivin yani sira aile yadigarlarindan ödünç verilen 2 bini askin belge, fotograf, film ve objenin yer aldigi sergi, sene sonuna kadar pazartesi günleri hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebilecek.