En düsük emekli ayligi artisinin nisanda ödenmesi bekleniyorÖzcan Yildirim- En düsük emekli ayliginin 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapilacak; ardindan zamli ayliklarin nisan ayinda hesaplara aktarilmasi planlaniyor - En düsük emekli ayligi rakaminin yükseltilmesi, bayram ikramiyelerindeki artisi da gündeme getirirken, ayliklari 7 bin 500 liranin üzerinde olan emeklilerde artis beklentisi olusturdu

En düsük emekli ayligi artisinin nisanda ödenmesi bekleniyorÖzcan Yildirim- En düsük emekli ayliginin 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapilacak; ardindan zamli ayliklarin nisan ayinda hesaplara aktarilmasi planlaniyor
- En düsük emekli ayligi rakaminin yükseltilmesi, bayram ikramiyelerindeki artisi da gündeme getirirken, ayliklari 7 bin 500 liranin üzerinde olan emeklilerde artis beklentisi olusturdu

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - En düsük emekli ayliginin 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için en kisa sürede TBMM'de yasal düzenleme yapilmasi ve düzenlemenin ardindan zamli ayliklarin nisan ayinda hesaplara yatirilmasi bekleniyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dün katildigi televizyon programinda en düsük emekli ayliginin 7 bin 500 liraya yükseltildigi yönündeki açiklamasi, emekliler tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Bu müjdenin ardindan gözler, söz konusu kararin uygulanmasi için TBMM'de yapilacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düsük emekli ayliginin 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararin ilerleyen günlerde yasalasmasi ve zamli ayliklarin nisan ayinda hesaplara yatirilmasi bekleniyor.

Söz konusu artistan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarisindan fazlasi yararlanacak.

- Bayram ikramiyeleri de artacak

Hem Cumhurbaskani Erdogan'in hem de Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptigi çalismalari isaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginin yaptigi alternatif çalismalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarinda 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artisa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adimlarin atilacagi ögrenildi.

Bununla birlikte, en düsük emekli ayligindaki artisin ardinda kamuoyunda 7 bin 500 liranin üzerinde olan ayliklarda da düzenleme yapilmasi beklentisi olusmaya basladi.

- Emekliler artistan memnun

Türkiye Emekliler Dernegi (TÜED) Genel Baskani Kazim Ergün, AA muhabirine yaptigi açiklamada, talepleri arasinda en düsük emekli ayligi miktarinin artirilmasinin ilk siralarda geldigini belirterek, uzun süredir dile getirdikleri bu talebin karsilik bulmasinin, kendilerini memnun ettigini söyledi.

Emeklilere verilen 1100 liralik bayram ikramiyelerinin de artirilmasini isteyen Ergün, bu yöndeki taleplerinin de en kisa sürede hayata geçecegine inandiklarini ifade etti.

En düsük emekli ayliginin 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin, ayligi bu rakamin üzerinde olanlarda da beklenti yarattigini dile getiren Ergün, "Az prim ödeyenle çok prim ödeyen arasindaki aylik makasinin kapanmamasi için 7 bin 500 liranin üzerinde aylik alanlarin da ayliklarinda artis yapilmali. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sisteminin güvenirliligi, sayginligi, norm ve standart birligi için gereklidir." dedi.