Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Adiyaman'da konustu:Okan Coskun,Orhan Pehlül- "Önümüzdeki 1 ay içerisinde Adiyaman'daki vatandaslarimizin tamamini konteynerlere ve prefabriklere almak için bir planlama yaptik" - "Bütün bakanliklar ve personel, gecesi gündüzü olmadan özverili sekilde 7/24 çalisiyoruz. Insallah kisa sürede vatandasimiza rahat nefes aldirmak istiyoruz"

Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Adiyaman'da konustu:Okan Coskun,Orhan Pehlül- "Önümüzdeki 1 ay içerisinde Adiyaman'daki vatandaslarimizin tamamini konteynerlere ve prefabriklere almak için bir planlama yaptik"
- "Bütün bakanliklar ve personel, gecesi gündüzü olmadan özverili sekilde 7/24 çalisiyoruz. Insallah kisa sürede vatandasimiza rahat nefes aldirmak istiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 1 ay içerisinde Adiyaman'daki vatandaslarin tamamini konteyner ve prefabriklere almak için planlama yaptiklarini söyledi.

Karaismailoglu, Adiyaman'da kurulan ve içerisinde Katar'dan gelen konteynerlerin de bulundugu 2. konteyner alanini ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin üstünden 43 gün geçtigini ve zorlu günler yasadiklarini ifade etti.

Her gün bir önceki günden daha iyi durumda olduklarini belirten Karaismailoglu, "11 ilimizde hummali çalisma yapiliyor. Geldigimiz son asamada çadir kentlerden sonra prefabrik ve konteyner kentlerle ilgili çok iyi çalismalar var. Son günlerde yagmur, çalismalarimizi biraz engellemis vaziyette ama yine de durmadan çalisiyoruz. Özellikle konteyner kentler, vatandaslarimizin nefes almasi ve daha rahat kosullarda yasamasi için önemli bir asama." dedi.

Adiyaman'da da konteyner kentlerle ilgili önemli çalismalar yapildigini vurgulayan Karaismailoglu, birinci konteyner kentte yasamin basladigini ve 600'e yakin ailenin misafir edildigini, bu sayinin yakinda 1800'e kadar çikacagini kaydetti.

Bakan Karaismailoglu, Adiyaman'da toplam 2400 konteynerde 2400 aileye rahat ve konforlu bir yasam sunmak için olaganüstü bir mücadele verildigini dile getirdi.

Bir taraftan konteyner kentlerin altyapilariyla bir taraftan da konteynerlerin nakliye ve sevkiyatlariyla ugrastiklarini ifade eden Karaismailoglu, "Bir taraftan da prefabrik alanlar kuruyoruz. Onlarda da önemli çalismalar var. Önümüzdeki 1 ay içerisinde Adiyaman'daki vatandaslarimizin tamamini konteynerlere ve prefabriklere almak için bir planlama yaptik. Bu plan çerçevesinde hedefimiz insallah onlari biraz olsun daha rahatlatmak. Böyle büyük konteyner kentlerde sadece konteynerler degil bunun yaninda sosyal alanlar, aktivite alanlari ve okullarimiz bütün hepsi beraber düsünülüyor ve altyapilari yapiliyor." diye konustu.

-"Ramazan ayinin manevi iklimiyle buradaki çalismalar daha da hizlanacak"

Konteyner denilince 21 metrekarelik alanin akla geldigini animsatan Karaismailoglu, ancak altyapi çalismalarinin da zaman aldigina, atik suyundan elektrigine kadar planlama yapildigina dikkati çekti.

Konteynerlerin üretiminin de zaman aldigini belirten Karaismailoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Adiyaman'da önemli bir seviye atlatmis bulunmaktayiz. Insallah kisa sürede vatandasimizin yüzünü bir an önce güldürmek ve rahatlatmak için de önemli çalisma yapiyoruz. Adiyaman genelinde çarsilar da insa ediyoruz. Bugün itibariyla iki alanda çarsilarimizi bitirdik. Kuralarini da çektik ve esnafimiza teslim ediyoruz. Onlar da zor günler sonrasi sehirdeki ticari hareketliligi biraz daha artiracak. Ramazan ayinin manevi iklimiyle buradaki çalismalar daha da hizlanacak. Insallah burada hep beraber bir ramazan ayi geçirecegiz. Bütün bakanliklar ve personel, gecesi gündüzü olmadan özverili sekilde 7/24 çalisiyoruz. Insallah kisa sürede vatandasimiza rahat nefes aldirmak istiyoruz."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da söyledigi gibi, 1 yil içerisinde kalici konutlarda da sonuç almaya baslayacaklarini anlatan Karaismailoglu, depremden etkilenen sehirlere yakisir konutlar yaparak afetzedeleri rahat ettireceklerini vurguladi.