CHP'li Gürer: "Bakan Nebati'nin açiklamalari, tarimin içine düsürüldügü aci tablonun açik itirafidir"Seval Ocak

CHP'li Gürer: "Bakan Nebati'nin açiklamalari, tarimin içine düsürüldügü aci tablonun açik itirafidir"Seval Ocak

TBMM (AA) - CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'nin tarim ürünlerine yönelik açiklamalarinin "tarimin içine düsürüldügü aci tablonun açik itirafi" oldugunu söyledi.

Gürer, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 27. Dönem 6. Yasama Yili'nda son basin toplantisini gerçeklestirdigini belirtti.

Milletvekilligi süresince kanun teklifleri, yazili soru ve meclis arastirmasi önergeleri verdigini anlatan Gürer, tekliflerinin iktidar tarafindan reddedildigini söyledi.

Bakan Nebati'nin tarim ürünlerine yönelik açiklamalarina deginen Gürer, AK Parti iktidarlari döneminde ülke tariminin kendi kendine yeten noktadan uzaklastigini savundu.

CHP'li Gürer, "Planlamanin olmadigi, öngörülerin gerçeklesmedigi, üretenin para kazanmadigi bu dönemde Bakan Nebati'nin açiklamalari, AK Parti'nin sorunlara gerçekçi ve kapsamli yaklasmadiginin somut göstergesi oldu. Sayin Bakan soganin tarlada çürüdügünü söylerken, sorumlusunun siyasi iktidar oldugunu söylemedi. Sogan eger dondurulmus ve islenmis ürüne dönüstürülerek saklanabilseydi bir yil pahali bir yil ucuz olmazdi." diye konustu.

Türkiye'de tüketim aliskanliklari degistirildigi için vatandasin koyun yerine sigir etine yöneldigini belirten Gürer, "Ülke hamburgerle tanisinca dana eti tüketimi artti. Koyun varligi bize yeterken sigirda açik vardi. Ithalatçi politikalar gelistirildi. Rant olgusu da var. 21 yildir ülkeyi yönetiyorsunuz da devrim yapmak seçime bir ay kala mi akliniza geldi? Bakan Nebati'nin açiklamalari, tarimin içine düsürüldügü aci tablonun açik itirafidir." sözlerini sarf etti.