UNFPA yetkilisi Florence Bauer, Adiyaman'da aileleri ziyaret ettiRecep Bilek,Ilyas Gün

UNFPA yetkilisi Florence Bauer, Adiyaman'da aileleri ziyaret ettiRecep Bilek,Ilyas Gün

ADIYAMAN (AA) - Birlesmis Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Dogu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Florence Bauer, Adiyaman 32. Çadir Kent'te yürütülen destek çalismalarini inceledi.

UNFPA ile Kadin Merkezi Vakfi (KAMER) isbirligi kapsaminda Adiyaman'a gelen Bauer, çadir kentte ailelerle sohbet etti, ihtiyaçlariyla ilgili bilgi aldi.

Bauer, AA muhabirine, depremin büyük yikima neden oldugunu ve hayatta kalanlar için yasam sartlarinin zorlayici oldugunu belirtti.

Depremin ilk gününden itibaren çalismalarini sürdürdüklerini anlatan Bauer, "UNFPA olarak özellikle kadinlar ve çocuklar için hijyen kitlerimizi ve ayni zamanda cinsel saglik kitlerimizi her zaman saglamaya devam ediyoruz. Bugün buradaki yerleskeyi ziyaret ettik. Burada 10 gün sonra dogum yapacak kadinla konusma firsatim oldu. Kendisine anne ve dogum kitlerini saglayacagiz. Dogum için neler yapabilecegi ve takibini nasil gerçeklestirebilecegi konusunda kendisine bilgi verdik." diye konustu.

Bauer, engelli çocugu bulunan aileyle de görüstügünü, ihtiyaçlari noktasinda destek sagladiklarini ve buna devam edeceklerini söyledi.

Kadinlarin desteklenmesi kapsaminda rehberlik ve danismanlik alabilecekleri yönündü bilgiler verdiklerine deginen Bauer, sunlari kaydetti:

"Gezdigimiz deprem bölgesinde toplam 225 bin civarinda gebe kadin oldugunu tespit ettik. Buna göre bir ay içerisinde 25 bin bebegin dogacagini tahmin ediyoruz. Deprem bölgesinde saglik hizmeti veren tesislerin kismen ya da tamamen hasarli oldugunu biliyoruz. Bu kisilerin hem dogum öncesi, hem dogum sonrasinda hem de bebeklerinin ihtiyaçlari için kisitli imkanlar dahilinde neler yapabileceklerini ve bizim bu noktada onlara nasil destekler sunabilecegimizi de kendilerine ilettik."