UBS, Credit Suisse'i devralmayi 12 Haziran'da tamamlayacakBahattin Gönültas

UBS, Credit Suisse'i devralmayi 12 Haziran'da tamamlayacakBahattin Gönültas

BERLIN (AA) - Isviçre’nin en büyük bankasi UBS, rakibi Credit Suisse'in devlet yardimiyla devralimini 12 Haziran'da tamamlayacagini bildirdi.

UBS tarafindan yapilan açiklamada, Credit Suisse'in devralinmasinin tamamlanmasinin ABD Menkul Kiymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hisse kayit beyani kosullarina bagli oldugu hatirlatildi.

Açiklamada, "UBS, Credit Suisse’nin satin alinmasini 12 Haziran 2023 gibi erken bir tarihte tamamlamayi bekliyor. O tarihte, Credit Suisse Group AG, UBS Group AG ile birlestirilecek.” ifadesine yer verildi.

UBS, 2008'deki küresel finansal krizden beri en büyük banka alim anlasmasinin mayis sonu veya haziran basinda tamamlamayi hedefliyordu.

UBS’in, Credit Suisse’in tüm hisselerin devralinmasi kapsaminda Credit Suisse hissedarlari, sahip olduklari her 22,48 hisse için bir UBS hissesi alacak.

Mart ayinda ABD'de baslayan bankacilik krizinin ardindan Avrupa'da da Credit Suisse panigi yasanmisti.

Credit Suisse bankasinin en büyük ortagi Suudi Ulusal Bankasi'nin sermaye artirimi yapmayacaklarini duyurmasinin ardindan yasanan gelismeler, bankayi iflasin esigine sürüklemisti.

Isviçre'nin en büyük bankasi UBS, hükümetin 200 milyar franklik likidite destegiyle kriz yasayan 167 yillik Credit Suisse'i 3 milyar franga satin alacagini açiklamisti.