Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi üyelerinden CHP'ye "HDP ile görüsme" tepkisiAykut Karadag- Genel Baskan Lokman Aylar: - "Atam izindeyiz diyen partiniz terör örgütünün izinden derhal dönmelidir. Sayin Kiliçdaroglu, bunlarla ortaklik edince bu ülkeyi siz mi yöneteceginizi saniyorsunuz?"

Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi üyelerinden CHP'ye "HDP ile görüsme" tepkisiAykut Karadag- Genel Baskan Lokman Aylar:
- "Atam izindeyiz diyen partiniz terör örgütünün izinden derhal dönmelidir. Sayin Kiliçdaroglu, bunlarla ortaklik edince bu ülkeyi siz mi yöneteceginizi saniyorsunuz?"

ANKARA (AA) - Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi (TÜGSAV) mensuplari, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun HDP es genel baskanlari Pervin Buldan ve Mithat Sancar'i ziyaret etmesine tepki gösterdi.

CHP Genel Merkezi önünde toplanan vakif üyeleri, HDP ile yapilan görüsmeden dolayi CHP'yi protesto etti.

Vakfin genel baskani Lokman Aylar, burada yaptigi basin açiklamasinda, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çalismalari kapsaminda PKK'nin temsilcisi olan siyasi parti görünümlü, sehre sizmis terör örgütü HDP ile görüsmelerine olan itirazimizi dile getiriyoruz." dedi.

"PKK'nin uzantisi bir siyasi parti ile Atatürk'ün partisi neyin pazarligini yapiyor?" sorusunu yönelten Aylar, terör örgütüne taviz verilerek terör sorunun çözülemeyecegini belirtti.

Cumhurbaskanliginin serefli makamina talip olan herkesin sehit aileleriyle gazilerin duasini ve oyunu almaya mecbur oldugunu belirten Aylar, sunlari kaydetti:

"Atam izindeyiz, diyen partiniz terör örgütünün izinden derhal dönmelidir. Sayin Kiliçdaroglu, bunlarla ortaklik edince bu ülkeyi siz mi yöneteceginizi saniyorsunuz? Daha iktidar olmadan her seyinizi kaybedeceginizi bilmez misiniz? Atatürk'ün partisine, kurdugu Cumhuriyete ve yüce Türk milletine ihanetten derhal geri dönmelisiniz. Biz sehit aileleri ve gazileri olarak bu mukaddes vatani ne terör odaklarinin hain planlarina ne de sizin siyasi ihtiraslariniza kurban edecegiz."

Gruptakiler, açiklamanin ardindan CHP Genel Merkezi önünden ayrildi.