Tunus’ta Italya Basbakani Giorgia Meloni’nin ziyareti protesto edildiMehmet Akif Turan

Tunus’ta Italya Basbakani Giorgia Meloni’nin ziyareti protesto edildiMehmet Akif Turan

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaskani Kays Said’in davetlisi olarak Tunus’a gelen Italya Basbakani Giorgia Meloni’nin ziyareti protesto edildi.

Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu’nun çagrisiyla baskent Tunus'ta yer alan Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan eylemciler, “Meloni, Tunus’a hos gelmedin”, “Kayip anneler, gerçegi istiyor” ve “Göçmenler için onur” pankartlari açti.

Gösteride konusan Forum Sözcüsü Ramazan bin Ömer, “Italya Basbakani bugün Tunus’ta hos karsilanmiyor. Italya, Tunus kiyilarinda gözetimi yogunlastirarak Tunus’un Avrupa sinirinin koruyucusu olmasi için santajlarina devam ediyor. Tunus’u yalnizca bir sinir noktasi olarak gören Avrupa Birligi, adil bir isbirligine sahip egemen bir ülke olarak dikkate almiyor.” ifadelerini kullandi.

Düzensiz göçmenlerin haklarini ve onurlarini koruma çagrisi yapan Bin Ömer, Tunus’un düzensiz göç konusunda net bir tavir ortaya koymasi gerektigini söyledi.

Herkes Için Vatan Dernegi'nden Imar es-Sultani ise düzenledikleri gösteriyle, Akdeniz’de kaybolan göçmenlerin akibetini ögrenmek ve “utanç antlasmalariyla” gençlerin mezari haline gelen Akdeniz’deki göç sorununa dikkati çekmek istediklerini belirtti.

Sultani, göçmenlerin zorla sinir disi edilmemesi ve Tunus’un "Italya sinirinin sadik koruyucu" olmaktan vazgeçmesini istediklerini dile getirdi.

Tunus Cumhurbaskani Said, geçen hafta görüstügü Italya Basbakani Meloni'yi ülkesine davet etmisti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Tunus’a gelen Meloni’yi Tunus Basbakani Necla Buden Ramazan karsiladi.