Trabzonspor, 229 gündür deplasmanda kazanamiyorSelçuk Kiliç- Spor Toto Süper Lig'de yarin Fenerbahçe ile karsilasacak bordo-mavililer, son 9 deplasman maçinda 7 maglubiyet alirken 2 maçta ise sahadan birer puanla ayrilabildi

Trabzonspor, 229 gündür deplasmanda kazanamiyorSelçuk Kiliç- Spor Toto Süper Lig'de yarin Fenerbahçe ile karsilasacak bordo-mavililer, son 9 deplasman maçinda 7 maglubiyet alirken 2 maçta ise sahadan birer puanla ayrilabildi

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasinda yarin Fenerbahçe ile yapacagi karsilasmayla deplasman galibiyeti hasretini sonlandirmaya çalisacak.

En son 1 Ekim'de Yukatel Kayserispor deplasmanindan 2-1'lik galibiyetle dönen bordo-mavililer, daha sonra ligde oynadigi 9 dis saha maçinda 7 maglubiyet, 2 beraberlik yasadi.

2023'te oynadigi dis saha maçlarinda hiç galip gelemeyen Karadeniz ekibi, bu süreçte VavaCars Fatih Karagümrük'e 4-1, Corendon Alanyaspor'a 5-0, Atakas Hatayspor, Galatasaray ve Arabam.com Konyaspor'a 2-1, Kasimpasa'ya 2-0, Demir Grup Sivasspor'a 4-1 kaybetti. Trabzonspor, deplasmanda Besiktas ile 2-2, MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldi. Bordo-mavililer, söz konusu dönemde deplasmanda sadece ligden çekilen Gaziantep FK karsisinda hükmen galip sayilmasi sonucu 3 puan elde etti.

Trabzonspor, Fenerbahçe galibiyetiyle 229 gün sonra dis sahada galibiyet elde etmenin mücadelesini verecek.

- 15 maçta 14 puan

Trabzonspor, bu sezon ligde 15 deplasman maçinda 1'i hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 2 beraberlik, 9 maglubiyet aldi.

Bordo-mavililer, 14 puanin 3'ünü hükmen olarak elde ederken dis sahada maç basina 0.93 gibi düsük puan ortalamasiyla maçlarini oynadi.

- Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupasi'ndan da maglup ayrildi

Trabzonspor, Avrupa kupalarinda oynadigi 5 deplasman maçini da yitirdi.

Bordo-mavililer, UEFA Sampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a 2-1, UEFA Avrupa Ligi'nde Ferencvaros'a 3-2, Monaco'ya 3-1 ve Kizilyildiz'a 2-1 maglup oldu.

Dis sahada aldigi sonuçlarla UEFA Sampiyonlar Ligi'ne katilamayan, UEFA Avrupa Ligi'ne de veda eden Karadeniz ekibi, UEFA Konferans Ligi'nde de deplasmandaki kötü sonuçla hedefinden uzaklasti.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi ilk maçta sahasinda 1-0 yendigi Basel'e deplasmanda 2-0 maglup olarak elenmekten kurtulamadi.

Ligde sampiyonluk yarisindan kopan, Avrupa kupalarindan elenen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasi'nda da deplasman basarisizligina "dur" diyemedi.

Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupasi'nda 2 deplasman maçinda birer galibiyet ve maglubiyetle sahadan ayrildi. Kupanin çeyrek finalinde MKE Ankaragücü'ne dis sahada 3-1 kaybeden Karadeniz ekibi, elenerek bu sezon hedefsiz kaldi.