Togg'dan bir ilk: "Akilli cihaz pasaportu"Abdulselam Durdak-Togg'un, sürdürülebilirlik odakli blokzinciri Avalanche üzerine insa ettigi yenilikçi çözüm, kullanicilarin cihazin servis geçmisinden bakim bilgileri ve degisim süreçlerine her türlü bilgiye aninda ulasmasina imkan taniyor

Togg'dan bir ilk: "Akilli cihaz pasaportu"Abdulselam Durdak-Togg'un, sürdürülebilirlik odakli blokzinciri Avalanche üzerine insa ettigi yenilikçi çözüm, kullanicilarin cihazin servis geçmisinden bakim bilgileri ve degisim süreçlerine her türlü bilgiye aninda ulasmasina imkan taniyor

ISTANBUL (AA) -Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakas, Barselona’daki blokzinciri konferansi Avalanche Summit 2023 etkinliginde, dünyada türünün ilk örnegi olan akilli cihaza entegre dijital varlik cüzdaninin içinde akilli cihaz pasaportu ile batarya pasaportunun da yer alacagini duyurdu.

Togg’dan yapilan açiklamaya göre, Togg CEO'su Karakas, Avalanche Summit 2023’te, sirketin USE CASE Mobility kavrami etrafinda sekillendirdigi "Akilli Cihaz", "Dijital Platform" ve "Temiz Enerji Çözümleri"ni paylasirken, blok zinciri tabanli akilli kontratlarla kullanicilara nasil fayda saglayacaklari konusundaki çalismalarini aktardi.

Dünyada türünün ilk örnegi olan akilli cihaza entegre dijital varlik cüzdanini dünyanin en büyük Tüketici Elektronigi Fuari CES 2023’te duyurduklarini animsatan Karakas, "Avalanche üzerine gelistirdigimiz bu cüzdanla kullanicilar hareket halindeyken dijital varliklarina erisme, bunlari güvenli bir sekilde görüntüleme, saklama ve aktarma, blok zinciri tabanli oyunlari akilli cihaz üzerinde oynayabilme dahil sinirsiz sayida kullanim senaryosuna sahip oluyor.

Simdi de bu cüzdan içinde ilk kez akilli cihaz pasaportu ile batarya pasaportunu olusturuyoruz. Kullanicilar bu pasaport sayesinde blok zincir üzerinden cihaz parçalarinin degisimi, servis bilgileri, tedarik zincirindeki süreçler gibi her türlü bilgiye güvenilir ve kolay bir sekilde erisebilecek. Parçalarin nerede üretildiginden tutun da bakim tarihine kadar akilli cihaza ait her türlü bilgiye aninda sahip olabilecek." ifadelerini kullandi.

Benzer sekilde batarya pasaportunu da kullanicilarin hizmetine sunacaklarini bildiren Karakas, sunlari kaydetti:

"Farasis Energy ortakliginda enerji depolama çözümleri gelistirmek üzere kurdugumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin ürettigi bataryalarin pasaportunu, elektrikli araçlarin bataryalarina iliskin tüm bilgileri içeren bir belge olarak düsünebilirsiniz. Bu belge, bataryanin üretim tarihinden kapasitesine, yasina ve saglik durumuna kadar birçok bilgiyi içeriyor.

Bu bilgilerin blok zincir üzerinde tutulmasi, bataryanin kökenini dogrulamaya ve izlenebilirlik saglamaya yardimci oluyor. Ayni sekilde karbon emisyonlari ve sürdürülebilirlik performansi gibi takip edilmesi gereken konular da izlenebilir hale geliyor.

Birbirinden bagimsiz ekosistemleri birbirine baglamak ve kesintisiz akilli yasam çözümleri üretmek üzere blok zinciri teknolojisi üzerindeki çalismalarimizi güçlü is ortakliklariyla sürdürecegiz. Yenilikçi çözümlerimizle kullanicilarin mobilite deneyimini baska bir noktaya tasimayi hedefliyoruz."