Tarim satis kooperatif ve birlikleri lisansli depo desteklemeleri kapsamina alindiAyse Böcüoglu Bodur

Tarim satis kooperatif ve birlikleri lisansli depo desteklemeleri kapsamina alindiAyse Böcüoglu Bodur

ANKARA (AA) - Tarim satis kooperatifleri ve birlikleri ile ülkenin ticaret ve tarim sektöründe önemli konumda bulunan kuruluslarinin lisansli depo desteklemeleri kapsamina alinmasi kararlastirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan hazirlanan "Lisansli Depolarda Muhafaza Edilen Tarimsal Ürünler Için Destekleme Ödemesi Yapilmasi Hakkinda Teblig'de Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig", Resmi Gazete'de yayimlanarak 1 Ekim 2022'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüge girdi.

Buna göre, Tarim Satis Kooperatif ve Birlikleri Hakkinda Kanun kapsaminda kurulan tarim satis kooperatifleri ve birlikleri ile faaliyet bölgelerinin, konularinin genisligi, üretici ortak sayisi ve üretime katkisiyla ülkenin ticaret ve tarim sektöründe önemli konumda bulunan kuruluslar, lisansli depo desteklemeleri kapsamina alindi.

Düzenlemeyle söz konusu destekler kapsaminda, 2022 yilina iliskin basvuru baslangiç ve bitis tarihlerinin belirlenerek veri girislerine iliskin kullanici hatalarinin sonlandirilmasi da amaçlandi.