TÜROB Azerbaycan’dan 1,8 milyon turist hedefiyle çalisiyorFurkan Gençoglu- Türkiye Otelciler Birligi Baskani Müberra Eresin:- "Azerbaycan turizm potansiyeli olarak hedefledigimiz 1 milyon 850 bin sayisina ulasmak için her türlü is birligine açigiz"

TÜROB Azerbaycan’dan 1,8 milyon turist hedefiyle çalisiyorFurkan Gençoglu- Türkiye Otelciler Birligi Baskani Müberra Eresin:- "Azerbaycan turizm potansiyeli olarak hedefledigimiz 1 milyon 850 bin sayisina ulasmak için her türlü is birligine açigiz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye ve Azerbaycan arasindaki turizm faaliyetleri, Bakü'de gerçeklestirilen workshop ile masaya yatirildi.

Türkiye Otelciler Birligi'nden (TÜROB) yapilan açiklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanligi koordinasyonunda, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi, TUROB ve Türk Hava Yollari is birliginde, Alaska Turizm organizasyonuyla gerçeklestirilen workshop'ta iki ülke arasindaki turizm pazarinin potansiyeli ele alindi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÜROB Baskani Müberra Eresin, yaklasik 10 milyon nüfuslu kardes ülke Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayisinin pandemi öncesi rakamlara yaklasmasinin kardesligin bir sonucu oldugunu aktardi.

Eresin, 2022 yilinda yaklasik 700 bin Azerbaycanlinin Türkiye’ye geldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu sayinin kisa sürede 1 milyona ulasacagini öngörüyoruz. 2022 yilinda yurt disina çikan Azerbaycan vatandaslarinin ilk tercihi Türkiye oldu. Türkiye’den Azerbaycan'a ise geçen yil 315 bin turist gitti. Türkiye, Azerbaycan'a en çok turist gönderen ilk 5 ülkenin içinde. Bu da Azerbaycan'in Türkiye için oldugu gibi, Türkiye'nin de Azerbaycan turizmi için ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Azerbaycan’in Türkiye'den daha çok turist agirlama potansiyeli var. Zira Azerbaycan’in Türk ziyaretçiler için basta gastronomi, yaz ve kis turizmi, kültür turizmi, saglik turizmi gibi birçok açilardan önemli altyapi ve üstyapi imkanlari bulunuyor.

Bu önemli potansiyeli harekete geçirmek üzere Azerbaycanli meslektaslarimizla karsilikli is birligi ve tanitim çalismalarini daha çok artiracagiz. Azerbaycan turizm potansiyeli olarak hedefledigimiz 1 milyon 850 bin sayisina ulasmak için her türlü is birligine açigiz. Bu önemli potansiyeli harekete geçirmek üzere Azerbaycanli meslektaslarimizla karsilikli is birligi ve tanitim çalismalarini çogaltacagiz."

- ???????Bakü'deki workshop'a 41 otel katilim sagladi

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci da Türk otelciliginin geldigi seviye ile bugün Türkiye'nin, adeta yüz aki konumunda olduguna isaret ederek, “Kuskusuz Türkiye-Azerbaycan iliskileri bugün geldigi seviye itibariyla dünyaya örneklik teskil eden, iki ülke arasinda emsali olmayan bir iliski biçimidir. Bize düsen, bütün sektörlerdeki görevlilere düsen görev, bu iliski biçiminden, bu anlayistan, bu yaklasimdan bir sinerji üretmektir.” ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, ???????Bakü'deki workshop'a 41 otel katilim sagladi. Azerbaycan’in önde gelen yaklasik 200 seyahat acentesi ve tur operatörlerinin de davetli olarak katildigi organizasyonda yüz yüze görüsmeler gerçeklestirildi.

Azerbaycan Turizm Ajansi Aparat Rehberi Kenan Kasimov, Azerbaycan Seyahat Acentalari Birligi Baskani Goydaniz Gahramanov, Azerbaycan Otelciler Birligi Baskani Eldar Alimuradov ile THY Bakü Müdürü Hamid Eldeleklioglu’nun da katildigi etkinlikte iki ülke turizminin gelistirilmesine yönelik temenni ve beklentiler paylasildi.