TIKA, Mogolistan'da çadirlarda egitim alan çocuklar için kres insa ettiMustafa Deveci

TIKA, Mogolistan'da çadirlarda egitim alan çocuklar için kres insa ettiMustafa Deveci

ANKARA (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Mogolistan'in baskenti Ulanbatur’a bagli Nalayh Belediyesi’nde çadirlarda okul öncesi egitim alan çocuklar için kres insa etti.

TIKA'dan yapilan yazili açiklamaya göre, TIKA tarafindan Nalayh Belediyesi 4’üncü Muhtarligi bölgesinde bulunan 187 numarali kres ögrencileri için okul binasi insa edilerek gerekli egitim malzemesi ve ekipman destegi saglandi.

Nalayh Belediyesi 4’üncü Muhtarligi’nda okul öncesi egitim hizmetinden bu bölgede yasayan kres çagindaki çocuklardan sadece yarisi faydalanabilirken, bu proje ile 187 No’lu Kresin kapasitesi 200 çocuga çikarilarak modern egitim ortami olusturuldu.

Kresin açilis törenine, TIKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Baskani Dr. Ali Özgün Öztürk, Nalayh Belediye Baskani Radnaabazar Choijinsambuu, Nalayh Belediye Meclis Baskani Narantuya Pürevdorj, Nalayh Belediye Baskan Yardimcisi Manduul Natsag ve TIKA Ulanbatur Koordinatörü Emrah Ustaömer katildi.

Açilis töreninde konusan Öztürk, TIKA olarak söz konusu kres binasini insa etmekten duydugu mutlulugu dile getirdi.

Kresin ögrencilere ve ögretmenlere hayirli olmasi dileginde bulunan Öztürk, “Bugün soydas Kazak kardeslerimiz ve Mogol kardeslerimizin bir arada yasadigi Türk tarihinin en eski yazili belgelerinden olan Tonyukuk yazitlarinin bulundugu Nalayh Belediyesi bölgesindeyiz. Gelecegimiz olan çocuklarimizin modern kosullarda egitim almalari için hayata geçirdigimiz projeden mutluluk duyuyoruz." dedi.

Nalayh Belediye Baskani Radnaabazar, TIKA'nin bölgede egitim, saglik, tarim ve kültürel alanlar basta olmak üzere birçok projeye imza attigini söyledi.

Kres binasinin insasindan dolayi duydugu mutlulugu aktaran Radnaabazar, "Daha önce bu kresteki çocuklarimiz Mogol çadirlarinda okul öncesi egitim almaktaydi. TIKA sayesinde bugün çocuklarimiz modern egitim ortamina kavustu. Su anda da Nalayh Belediyemizin sinirlari içinde Bilge Tonyukuk Müzesi insa ediliyor. Bu alandaki isbirligimiz de devam edecektir. Desteklerinden dolayi Türk halkina ve TIKA’ya tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.