TEKNOFEST Izmir'de 104 girisimci dereceye girmek için yarisiyorTezcan Ekizler- T3 Vakfi Girisim Merkezi Koordinatörü Irem Bayraktar: - "Burada dereceye girecek girisimleri Take Off Istanbul'da agirlayacagiz ve onlari dogrudan yatirimcilarla isbirligi yapabilecekleri potansiyel kurumsal firmalarla bulusturuyor olacagiz"

TEKNOFEST Izmir'de 104 girisimci dereceye girmek için yarisiyorTezcan Ekizler- T3 Vakfi Girisim Merkezi Koordinatörü Irem Bayraktar:
- "Burada dereceye girecek girisimleri Take Off Istanbul'da agirlayacagiz ve onlari dogrudan yatirimcilarla isbirligi yapabilecekleri potansiyel kurumsal firmalarla bulusturuyor olacagiz"

IZMIR (AA) - TEZCAN EKIZLER - T3 Vakfi Girisim Merkezi Koordinatörü Irem Bayraktar, TEKNOFEST basladigindan bu yana gelistirilen projelerin ticarilesmesi için çalismalar gerçeklestirdiklerini, Ankara'nin ardindan Izmir'deki TEKNOFEST'in de farkli konularda 104 girisimcinin katildigi yarismaya ev sahipligi yaptigini belirtti.

T3 Vakfi Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktar, AA muhabirine, TEKNOFEST'in Izmir'de ilk kez düzenlenmesine ragmen katilimin çok coskulu oldugunu ve vatandaslarin organizasyonu sahiplendigini söyledi.

TEKNOFEST'in düzenlenmeye baslamasindan bu yana projelerin girisime dönüserek ticarilesmesi için çalismalar yaptiklarini hatirlatan Bayraktar, sunlari kaydetti:

"Nitekim bu sene ilk defa TEKNOFEST Ankara'da girisim yarismasi formati düzenledik. 2018'den beri gelistirilen projelerin bir girisim olarak basvurmasini ve sahnede girisim sunumlarini yapmalarini bekledik. Ankara'da 260 girisime ev sahipligi yaptik. Orada 45 girisim dereceye girerek ödüllerini aldi."

Irem Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'de 104 yerli ve yabanci katilimcinin, 3 gün boyunca saglik teknolojileri, çevre ve enerji teknolojileri, engelsiz yasam, turizm ve oyun teknolojileri girisimleri ürünlerini jüri karsisinda sergileyecegini belirtti.

- Dereceye girenlere yaklasik 10 milyon liralik destek

Yarismada dereceye giren girisimcilere 10 milyon liraya yakin nakdi destek saglandigini dile getiren Bayraktar, sözlerini söyle tamamladi:

"Bunlar hibe seklinde. Girisimlere can suyu olsun. Prototiplerini gelistirsinler. Biraz bu açidan maddi destek sagliyoruz ama suna da deginmek istiyorum, aslinda isin girisim ayagi, uluslararasi girisim zirvemiz 5 ve 6 Aralik'ta Istanbul Lütfü Kirdar'da düzenleyecegimiz Take Off Uluslararasi Girisim Zirvesi. Bu zirveyi de 2018'den beri TEKNOFEST ile düzenliyoruz. Burada dereceye girecek girisimleri Take Off Istanbul'da agirlayacagiz ve onlari dogrudan yatirimcilarla isbirligi yapabilecekleri potansiyel kurumsal firmalarla bulusturuyor olacagiz."