Suriye'de depremlerde yaralanan dost patileri bulup tedavi ediyorlarAhmet Karaahmet,Esref Musa,Mehmet Burak Karacaoglu- Idlib'de hayvansever arkadaslariyla 2000'den fazla kimsesiz kedi ve köpege sahip çikan Muhammed Vattar: - "?Enkaz altindan 60 kedi, 10 köpek kurtardik. Ahirda inek, koyun ve at gibi yarali hayvanlari tedavi ettik" - Barinakta çok sayida köpege protez ayak takan veteriner Ahmed Yusuf: - "Protez yardimiyla hayvanlar tekrar yürüyebiliyor. Köpeklerin ezilen patileri için demir pati

Suriye'de depremlerde yaralanan dost patileri bulup tedavi ediyorlarAhmet Karaahmet,Esref Musa,Mehmet Burak Karacaoglu- Idlib'de hayvansever arkadaslariyla 2000'den fazla kimsesiz kedi ve köpege sahip çikan Muhammed Vattar:
- "?Enkaz altindan 60 kedi, 10 köpek kurtardik. Ahirda inek, koyun ve at gibi yarali hayvanlari tedavi ettik"
- Barinakta çok sayida köpege protez ayak takan veteriner Ahmed Yusuf:
- "Protez yardimiyla hayvanlar tekrar yürüyebiliyor. Köpeklerin ezilen patileri için demir pati

IDLIB (AA) - BURAK KARACOGLU/AHMET KARAAHMET - Halepli hayvansever Muhammed Vattar ve arkadaslari, Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib ilinde Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaralanan onlarca kedi ve köpegi tedavi ediyor.

6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler, Suriye'de büyük yikimlara yol açmasinin yani sira çok sayida hayvanin da yaralanmasina neden oldu.

Ernesto’s Sanctuary for Cats Derneginin kurucusu Muhammed Vattar ve dernek çalisanlari, depremde yaralanan kedi ve köpeklere sahip çikiyor.

Hayvansever arkadaslariyla arama kurtarma ekibi kuran Vattar, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Idlib'in Salkin, Cisir es Sugur, Derküs ve Termanin bölgeleri ile Halep’in Etarib ve Cinderes yerlesimlerinde enkaz altinda kalan hayvanlari kurtarmak için çalismalar yürüttü.

Halepli Vattar ve arkadaslari, enkazdan kedi ve köpek gibi onlarca hayvani kurtararak tedavi altina aldi.

Vattar, hayirseverlerin yardimiyla dernegin barinaginda 2 bini kedi ve 33'ü köpek farkli türlerden yaklasik 2 bin 200 hayvana bakiyor.

- "Enkazdan 60 kedi, 10 köpek kurtardik"

AA muhabirine konusan Vattar, veteriner arkadasinin yardimiyla yarali hayvanlara dernegin barinaginda baktiklarini söyledi.

Vattar, "?Enkaz altindan 60 kedi, 10 köpek kurtardik. Ahirda inek, koyun ve at gibi yarali hayvanlari tedavi ettik." dedi.

Bazi depremzedelerin yasadiklari sikintilar yüzünden evcil hayvanlarini barinaga birakmak zorunda kaldiklarini belirten Vattar, sahipsiz hayvanlar için güvenli bir ortam saglamayi amaçladiklarini dile getirdi.

Vattar, Idlib disinda farkli bölgelerde yeni barinaklar açmayi planladiklarini kaydetti.

- "Köpeklerin ezilen patileri için demir patiler yapiyoruz"

Dernekte veteriner olarak çalisan Ahmed Yusuf da depremlerin en etkili oldugu bölgelerdeki sahipsiz hayvanlari topladiklarini söyledi.

Dernege getirilen felçli ve ampute hayvanlara protez taktiklarini belirten Yusuf, "Iki oyuncak tekeri getirip bir aparata bagliyoruz. Böylece protez yardimiyla hayvanlar tekrar yürüyebiliyor. Köpeklerin ezilen patileri için demir patiler yapiyoruz." diye konustu.

Yusuf, depremlerde agir hasar gören yerlesimlerdeki belli noktalarda hayvanlar için mama biraktiklarini sözlerine ekledi.