Israil polisi, sabah namazi için Mescid-i Aksa'ya giden gruba müdahale ettiEnes Canli

Israil polisi, sabah namazi için Mescid-i Aksa'ya giden gruba müdahale ettiEnes Canli

KUDÜS (AA) - Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs'teki Eski Sehir bölgesinde Mescid-i Aksa'ya giden gruba Hutta Kapisi'nda coplarla müdahale etti.

Israil polisi, Mescid-i Aksa'da ramazan ayinin üçüncü cuma namazi öncesinde yogun güvenlik önlemi aldi. Eski Sehir bölgesinde Aksa'ya çikan yollarda demir bariyerler kurdu.

Sosyal medyada paylasilan görüntüler ve görgü taniklarinin aktardiklarina göre, Israil polisi, sabah namazina giderken slogan atan gruplara Mescid-i Aksa'nin Hutta kapisinda copla müdahale etti.

Israil polisinin gruba müdahalesinin ardindan arbede yasandigi görüldü.

Israil ordusu aksam saatlerinde Gazze'ye saldiri baslattigini açiklamis, Gazze'den Israil yönüne roketler firlatilmisti.

- Ne olmustu?

Israil polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombasi, kauçuk kapli mermi ve coplarla orantisiz güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi isgal altindaki Dogu Kudüs'te gerilimi tirmandirmis, olaylarin çikmasina yol açmisti.

Israil ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atildigini ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyari sirenlerinin devreye girdigini duyurmustu.

Israil Disisleri Bakanligi, saldirida 34 roket firlatildigini bildirmisti. Israil ordusu, aksam saatlerinde de Lübnan'dan Israil'in kuzeyine üç havan mermisi atildigini açiklamisti.

Acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi da saldirilarda sarapnel isabet eden bir Israillinin hafif, bir kisinin de siginaga kaçarken yaralandigini paylasmisti.

Israil, roket saldirilarinin, Hamas'in Lübnan’da konuslu unsurlari tarafindan düzenlendigini duyurmus ve Hamas’i sorumlu tutmustu.

Israil ordusu, topraklarindan Israil'e roket atilmasinda Lübnan hükümetinin de sorumlulugu bulundugunu belirtmisti.