Süper Lig'e yükselme mücadelesinde Samsunspor, son 9 haftaya lider girdiAli Korkmaz

Süper Lig'e yükselme mücadelesinde Samsunspor, son 9 haftaya lider girdiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'de 29. hafta maçlarinin ardindan liderligini sürdüren Yilport Samsunspor, son 9 haftaya en yakin rakibi Eyüpspor'un 7 puan önünde 60 puanla girdi.

Ilk 2 takimin dogrudan Süper Lig vizesi alacagi, takip eden 5 takimin play-off mücadelesine çikacagi Spor Toto 1. Lig'de, son 2 siradaki ekip ise küme düsecek.

Hafta içindeki mücadelelerin ardindan 30. hafta heyecani yarinki Altas Denizlispor-Göztepe ve Yilport Samsunspor-Pendikspor maçlariyla baslayacak.


- Süper Lig hesaplari

Ligde 19 maçtir yenilmeyen lider Yilport Samsunspor'u 7 puan gerisinde (53) Eyüpspor takip ediyor.

Siralamada 52'ser puanli Çaykur Rizespor ile Sakaryaspor da 3 ve 4. sirada Süper Lig bileti takibini sürdürüyor.

Kalan 9 haftanin 1'ini bay geçecek Yilport Samsunspor, ligden çekilen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor'la karsilasmasi gereken müsabakalarda ise hükmen galip ilan edilecek.


- Düsme hatti

Sezon sonunda 2 takimin veda edecegi ligde 28 puan ve averajla 12. sirada yer alan Altay'dan itibaren 6 ekip düsme hattina yakin mücadelesini sürdürüyor.

Son 9 hafta öncesinde Altay ile Tuzlaspor'un 28, Erzurumspor FK'nin 25, Altinordu'nun 23, Gençlerbirligi'nin 21 ve Altas Denizlispor'un 17 puani bulunuyor.

Bu ekiplerden 5'inin depremler nedeniyle ligden çekilen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor'la olan müsabakalarindan dolayi Altinordu ile Altas Denizlispor 2, Erzurumspor FK, Gençlerbirligi ve Tuzlaspor ise birer müsabakada hükmen galip ilan edilecek.

Bu ekiplerin hükmen galip ilan edilecegi müsabakalar disinda Altay, Erzurumspor FK, Gençlerbirligi ve Tuzlaspor 8, Altinordu 7, Altas Denizlispor da 6 maça çikacak.