Siyaset biliminin önde gelen isimleri Istanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir araya geldiFurkan Gençoglu

Siyaset biliminin önde gelen isimleri Istanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir araya geldiFurkan Gençoglu

ISTANBUL (AA) - Siyaset bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycioglu'na armagan olarak hazirlanan "Türkiye Siyasetinin Sinirlari: Ersin Kalaycioglu'na Armagan" adli kitabin tanitimi, santralistanbul Kampüsü'nde gerçeklestirildi.

Istanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapilan açiklamaya göre, Istanbul Bilgi Üniversitesi Yayinlari tarafindan yayimlanan kitap, Türkiye'den ve yurt disindan 47 bilim insaninin katkilariyla derlendi.

Türkiye siyasetinin sinirlarini siyasal davranis, kuram ve kültür perspektifinden sergilemeyi amaçlayan kitabin editörlügünü Prof. Dr. Ali Çarkoglu, Prof. Dr. Emre Erdogan ve Doç. Dr. Mert Moral üstlendi.

Açiklamada programda yaptigi konusmaya yer verilen Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, "Prof. Dr. Ersin Kalaycioglu siyaset biliminin duayenlerinden, kendisine çok sayida akademisyenin katkida bulundugu bu kitabi armagan etmis durumdayiz. Bugün bu toplantiyi yapmaktan üniversite olarak mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

BILGI Siyaset Bilimi Bölümü Ögr. Üyesi Emeritus Prof. Dr. Ilter Turan da Ersin Kalaycioglu'nun, ögrenciliginde ve asistani oldugu dönemde çok parlak bir ögrenci oldugunu belirterek, pek çok ortak çalismada birlikte yer aldiklarini bildirdi.

Turan, "Siyaset disiplinine önemli katkilarda bulundu. Bilim camiasina katki saglamis akademisyenlerin verdikleri hizmetin takdir edilmesi lazim. Kendi üniversitemin Ersin Kalaycioglu için bu esere destek vermesini büyük bir gurur olarak degerlendiriyorum ve Ersin'i tebrik ediyorum." degerlendirmesini yapti.

Prof. Dr. Ersin Kalaycioglu da "Kitaba baktigimda 50 yillik akademik hayatimda genis bir meslektas kitlesini etkiledigimi görüyorum. Herkese çok tesekkür ederim. Kitap son derece ilginç oldu, siyaset bilimine önemli bir birikim saglamis durumda. Ileri ki yillarda da kullanilmasi çok son derece yararli olacak. Türkiye siyaseti üzerinde çalisacaklara tavsiye niteliginde oldu." görüslerini aktardi.