Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, BM Özel Temsilcisi ve UNMIK Sefi Ziadeh'yi kabul ettiLejla Biogradlija

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, BM Özel Temsilcisi ve UNMIK Sefi Ziadeh'yi kabul ettiLejla Biogradlija

BELGRAD (AA) - Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve BM Kosova Misyonu (UNMIK) Sefi Caroline Ziadeh'yi kabul etti.

Sirp lider Vucic, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, baskent Belgrad'da, BM Özel Temsilcisi ve UNMIK Sefi Ziadeh'yi kabul ettigini bildirdi.

Ziadeh ile oldukça yapici bir görüsme gerçeklestirdiklerini aktaran Vucic, "Kosovali Sirplarin, (Kosova Basbakani Albin Kurti) Kurti rejimi tarafindan karsilastigi sorun, baski ve güvenlik tehditlerine iliskin bilgi verdim." ifadesini kullandi.

Sirbistan'in, her sekilde baris ve güvenligi saglamak için hareket ettigine dikkati çeken Vucic, bu yolda BM hükümlerine de saygi duyuldugunu kaydetti.

Vucic, Balkan bölgesinin geleceginin bölgesel isbirligi ve ekonomik kalkinmayla daha iyiye gidecegi yönünde hemfikir olduklarini vurguladi.

Ziadeh de Belgrad-Pristine Diyalog Sürecine destek verdigini söyleyerek, Kosova meselesine iliskin uluslararasi kurumlarin sahadan da bilgilendirilmesi gerektigini belirtti.

- Sirbistan-Kosova iliskileri

Kosova, 117 ülke tarafindan bagimsiz devlet olarak taninmasina ragmen kuzeyinde devam eden etnik gerginlikler ve Birlesmis Milletlere üye olamamasi nedeniyle "Avrupa'nin donmus ihtilaf bölgeleri"nden biri olarak nitelendiriliyor.

Sirbistan, 2008'de tek tarafli bagimsizligini ilan eden Kosova'yi kendi topragi olarak görüyor.

Belirli araliklarla karsi karsiya gelen Sirbistan ve Kosova, Avrupa Birligi (AB) arabuluculugunda 2011'de baslatilan Belgrad-Pristine Diyalog Süreci kapsaminda iliskilerin normallesmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanimasi için ortak yol bulmaya çalisiyor.