Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Bursa'da depremzedelerle bulustu:Elif Özlem Çelikler- "Siyasi anlamda kendileri gibi düsünmedikleri için depremzede vatandaslarimiza hakaret edenler, her türlü kötülügü yapmaya çalisanlar, onlara agza alinmayacak ifadeleri kullananlarla karsilastik. Onlar adina da biz aslinda üzgünüz" - "Seneye yeni evlerinizde sizi ziyaret edip, bereketli sofralariniza konuk olacagiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Bursa'da depremzedelerle bulustu:Elif Özlem Çelikler- "Siyasi anlamda kendileri gibi düsünmedikleri için depremzede vatandaslarimiza hakaret edenler, her türlü kötülügü yapmaya çalisanlar, onlara agza alinmayacak ifadeleri kullananlarla karsilastik. Onlar adina da biz aslinda üzgünüz"
- "Seneye yeni evlerinizde sizi ziyaret edip, bereketli sofralariniza konuk olacagiz"

BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "Siyasi anlamda kendileri gibi düsünmedikleri için depremzede vatandaslarimiza hakaret edenler, her türlü kötülügü yapmaya çalisanlar, onlara agza alinmayacak ifadeleri kullananlarla karsilastik. Onlar adina da biz aslinda üzgünüz." dedi.

Bursa'nin Gemlik ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanliginin tesislerinde kalan depremzedelerle bir araya gelen Varank, herkesin içini yakan büyük bir felaketle mücadele ettiklerini ve çok büyük acilar çektiklerini söyledi.

Bazi vatandaslarin ilk defa sehirlerinden, evlerinden ayri kaldigini dile getiren Varank, "Bir kisminiz ilk defa yakinlarini kaybetmis bir sekilde bayram geçirdiler. Çok büyük bir aciyi yasayarak hayatinizi devam ettirmeye çalisiyorsunuz. Bize düsen, sizlerin acilarini bir nebze olsun dindirebilmek için sizin yaninizda durabilmek. Sizin yaralarinizi sarmak için elimizden ne geliyorsa bunu ortaya koyabilmek. Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde depremzede kardeslerimizle yan yana, omuz omuza bu mücadeleyi Allah'in izniyle sürdürmeye devam edecegiz." diye konustu.

Bursali vatandaslara, depremzedelere yönelik misafirperverlikleri dolayisiyla tesekkür eden Varank, "Bizler nevzuhur bir millet degiliz. Büyük, kadim bir medeniyetin evlatlariyiz, torunlariyiz. Bizim kültürümüzde dayanisma göstermek, ihtiyaci olanin yaninda durmak, elinde imkaninda ne varsa bunu kardesiyle paylasmak bizim medeniyetimizin önemli bir degeri. Bu manada da Türk milleti, devlet, millet el ele, sizlerle beraber, sizlerin acilarini dindirmek için gayret gösteriyor." ifadesini kullandi.

Hükümet olarak bir numarali gündem maddelerinin deprem bölgesi ve depremzedeler oldugunu vurgulayan Varank, konusmasini söyle sürdürdü:

"Sizi asla yalniz birakmayacagiz. Allah izin verdikçe, müsaade ettikçe sizinle beraber olmaya devam edecegiz. Biliyorsunuz ilk gün Sayin Cumhurbaskani'miz bir söz verdi. Depremde yikilan evleri bir yil içinde teslim edilmesi üzerine de büyük bir gayretle temelleri attik. Su anda evlerin insasi devam ediyor ama sadece ev olarak bakmamak lazim. Bizim o bölgeyi tekrar ayaga kaldirabilmemizin yolu, ticaretin, ekonominin de ayaga kalkmasindan geçiyor.

Yine gerek sanayi siteleri, sanayi dükkanlarinin yapilmasi, geçici çarsilarin insa edilmesi, bunlarla ilgili de biz büyük bir gayretin içerisindeyiz. Tabii büyük acilar yasadik. Bu acilarin izlerini tamamen silmek mümkün degil ama Allah'in izniyle eskisinden daha müreffeh, daha gelismis sehirlerimizde, vatandaslarimiz hayatlarina devam etsinler, bir daha ölüm korkusu olmadan kendi yuvalarinda yasasinlar, bunu istiyoruz ve bunu Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde Allah'in izniyle basaracagiz."

- "Bu anlayisin, bu ülkede hayat bulamamasi lazim"

Bakan Varank, 14 Mayis sonrasinda depremzedeleri çok üzen birtakim hadiselerle karsilastiklarini belirterek, "Siyasi anlamda kendileri gibi düsünmedikleri için depremzede vatandaslarimiza hakaret edenler, her türlü kötülügü yapmaya çalisanlar, onlara agza alinmayacak ifadeleri kullananlarla da karsilastik. Onlar adina da biz aslinda üzgünüz. Bu insanlarin depremzede kardeslerimize layik gördügü muamele, kullandiklari cümleler asla kabul edilemez ama onlari kötülükleriyle bas basa birakacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Depremzedelerin acilarini azaltacak, dindirecek, hafifletecek sekilde onlarla yol yürümeye devam edeceklerini aktaran Varank, bölge insanina oy üzerinden yapilan linç yapmaya çalisanlari da elestirerek, sunlari kaydetti:

"Depremzede kardeslerimize yapilan onca hakaret hangi siyasi görüste olursaniz olun, dünya görüsünüz ne olursa olsun insanlikla bagdasmayan bir husus. Bu kadar kötülügün nesvünema bulmasindan da açikçasi hepimiz rahatsiz olduk. Hadi bunu bireysel olarak insanlar belki yapabilir ama iste Tekirdag Belediyesi gibi birtakim belediyelerin depremzede kardeslerimizi otellerinden disariya çikarmasi, 'Siz suna oy verdiniz, artik bu otellerde kalmayin demesi' bunlar da asla kabul edilebilir degil. Bu anlayisin, bu ülkede hayat bulamamasi lazim. Bunu da ögrenecekler, biz öyle inaniyoruz."

Varank, depremzedelerin gelecek sene kendilerini evlerinde misafir edeceklerine inandiklarini dile getirerek, "Seneye yeni evlerinizde sizi ziyaret edip, bereketli sofralariniza konuk olacagiz." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas'in da katildigi ziyarette Varank, depremzede çocuklara oyuncak dagitti.