Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Erdogan, Genisletilmis Il Baskanlari Video Konferans Toplantisi'nda konustu: (1)Zafer Fatih Beyaz- "14 Mayis destanini, bir süredir beraber yol yürüdügümüz, aramiza yeni katilan ve katilacak olan dostlarimizla Cumhur Ittifaki olarak insallah beraberce yazacagiz" - "Artik karsimizda bir ittifak degil tipki eski Türkiye'de oldugu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlik üzerine kurulu bir koalisyon yapisi vardir" - "Ise altili olarak baslayan, 8'li mi, 10'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Erdogan, Genisletilmis Il Baskanlari Video Konferans Toplantisi'nda konustu: (1)Zafer Fatih Beyaz- "14 Mayis destanini, bir süredir beraber yol yürüdügümüz, aramiza yeni katilan ve katilacak olan dostlarimizla Cumhur Ittifaki olarak insallah beraberce yazacagiz"
- "Artik karsimizda bir ittifak degil tipki eski Türkiye'de oldugu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlik üzerine kurulu bir koalisyon yapisi vardir"
- "Ise altili olarak baslayan, 8'li mi, 10'

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "14 Mayis destanini, bir süredir beraber yol yürüdügümüz, aramiza yeni katilan ve katilacak olan dostlarimizla Cumhur Ittifaki olarak insallah beraberce yazacagiz." dedi.

Erdogan, parti genel merkezinde, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Video Konferans Toplantisi'nda yaptigi konusmada, 18 Haziran'da yapilmasi gereken cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayis'ta yenilenmesi kararini dün imzaladigini animsatarak seçimlerinin ülkeye, millete ve teskilatlara hayirli olmasini diledi.

AK Parti'nin kuruldugu Agustos 2001'den beri girdigi tüm seçimlerden birinci olarak çiktigini, 20 yili askin kesintisiz iktidarda kalarak demokrasi tarihine ismini altin harflerle yazdirmis bir siyasi tesekkül oldugunu ifade eden Erdogan, "Geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz eser ve hizmetler saymakla bitmez. Allah'in izni, milletimizin destegi ve sizlerin gayretiyle 14 Mayis seçimlerinde de hem cumhurbaskanliginda hem milletvekilliginde bir kez daha zafere ulasacagimizdan süphe duymuyoruz." ifadesini kullandi.

Amaçlarinin, ülkenin demokrasi ve kalkinma yolunda elde ettigi kazanimlari Türkiye Yüzyili'nin girizgahi yaparak milleti hayallerine kavusturacaklari yeni bir dönemin kapilarini açmak oldugunu belirten Erdogan, söyle devam etti:

"Iste bu kutlu mücadelenin son dönemeci olan 14 Mayis destanini, bir süredir beraber yol yürüdügümüz, aramiza yeni katilan ve katilacak olan dostlarimizla Cumhur Ittifaki olarak insallah beraberce yazacagiz. Bu destani yazmaya deprem yaralarini sararak, yikilan sehirlerimizi yeniden ve ihya ederek baslayacagiz. Tabii bu arada uzunca bir süredir hazirliklarini yaptigimiz yatirimlari istihdami, üretimi, ihracati katlayarak arttiracak, insanimizin refahini yükseltecek programimizi da kararlilikla uygulamayi sürdürecegiz. Deprem felaketini hedeflerimizi öteleyen degil, tam tersine daha da güçlendiren bir vesileye dönüstürmek için daha çok çalisacak, daha çok gayret gösterecegiz.

Elbette her seçim zordur, her seçim hayatidir, her seçim önemlidir. Ama ülkemizin içinden geçtigi süreç, son deprem afetinin yol açtigi agir kayiplar, bölgemizde ve dünyada yasanan kritik gelismeler 14 Mayis seçimini farkli bir yere tasimistir. Bu durumu karsimizda kurulan derme çatma ittifakin yapisina ve motivasyonuna bakarak da rahatlikla anlayabiliriz. Gerçi artik karsimizda bir ittifak degil tipki eski Türkiye'de oldugu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlik üzerine kurulu bir koalisyon yapisi vardir. Ise altili olarak baslayan artik 8'li mi, 10'lu mu oldugu meçhul hale gelen bu koalisyonun yayinladigi 12 maddelik bildiri bile tek basina ülkemizin nereye sürüklenmek istediginin yazili ispatidir. Masanin altini üstüne getirme pahasina bay bay Kemal'i cumhurbaskani adayi olarak gösteren bu koalisyonun gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur."

- "Yapilanlari yikmayi vadediyorlar"

Muhalefetin gündeminde ne depremin yol açtigi acilar, ne depremzedelerin yürek sizilari ne de deprem yaralarinin bir an önce sarilmasi ihtiyacinin yer aldigini bildiren Erdogan, "Küresel ve bölgesel krizlerin Türk ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesine dair herhangi bir niyet, teklif, proje bunlarin gündeminde yer almiyor. Türkiye'nin 20 yilda kat ettigi gelismeyi, büyümeyi, kalkinmayi sürdürmeye yönelik tek bir adim bunlarin gündeminde yer almadigi gibi tam tersine yapilanlari yikmayi vadediyorlar. Milletin sikintilarini çözecek, refahini artiracak, güvenligini ve huzurunu güçlendirecek, hayallerini gerçeklestirecek hiçbir irade beyani, hazirlik, program bunlarin gündeminde yer almiyor." dedi.

Ülke sinirlarini tehdit edecek, birlik ve beraberlige gözünü dikecek kadar azan terör örgütlerinin basini ezmek için yürüttükleri mücadeleyi sürdürme kararliliginin muhalefetin gündeminde yer almadigini bildiren Erdogan, sunlari söyledi:

"Peki bu koalisyonun gündeminde ne var? Bunlarin gündeminde sadece siyasi ihtiras var. Makam ve mevki paylasimi var. Ülkenin kaynaklarinin nasil yagmalanacagi hesabi var. Milli birlik ve beraberligimizi bozma niyeti var. Ülkemize ve insanimiza agir maliyetleri olan eski Türkiye'yi geri getirme çabasi var. Altili koalisyonun, 'güçlendirilmis parlamenter sistem' diye basladigi yolculugun sonu, önce kumar masasina sonra at pazarligindan beter bir cumhurbaskani yardimciligi ve milletvekili paylasimi kavgasina çikti. Üstelik öyle bir kavga ki içinde tehditten rüsvete, hakaretten santaja, aba altindan degil alenen sopa göstermekten sürüden ayrilmaya kalkanlari bindirilmis kitalarla linç ettirmeye kadar her türlü rezillik var.

Böyle otuz iki kisim tekmili birden entrikayi ne sinemada ne televizyon dizilerinde ne de romanlarda bulursunuz. Ama ülke olarak bunlarin Bizansvari taht kavgalarini aylarca, günlerce naklen seyrettik, satir satir okuduk, cümle cümle dinledik. Türkiye, Türk demokrasisi, milletimiz böyle hazin bir tabloyu asla hak etmiyor. Milletimize karsi sorumlulugumuzun geregi olarak ülkemizi bu içi karmasik, arkasi karanlik, sekli bozuk, yönü belirsiz, hirsi boyunu asan koalisyonun insafina terk edemeyiz. Cumhuriyetimizin ilk aslindaki kayiplari ve kazanimlari geride birakarak Türkiye Yüzyilini yükseltmek için hizlandigimiz bir dönemde böyle bir faciaya izin veremeyiz."

- "Türkiye'nin isigini söndürmek için bekleyenlere zafer çigliklari attiramayiz"

Depremde yakinlarini kaybeden, yikilan evleri ve is yerleriyle birlikte hayalleri de harap olan insanlari tekrar hizla hayata baglamak için yürüttükleri çalismalarin tehlikeye girmesine riza gösteremeyeceklerini vurgulayan Erdogan, "Kadinlarimizla ve gençlerimizle paylastigimiz umutlarin, birlikte gelistirdigimiz vizyonun, bir avuç muhteris yüzünden elimizden kayip gitmesine göz yumamayiz. Bölgesinde ve dünyada yildizi parlayan Türkiye'nin isigini söndürmek, nefesini kesmek, dizlerinin bagini çözmek için ellerini ovusturarak bekleyenlere zafer çigliklari attiramayiz." dedi.

Dualari aldiklari mazlumlarin ve magdurlarin uzunca bir aradan sonra yeniden birlik ve beraberlik ikliminde kucaklastiklari dostlari ve kardeslerinin yüreklerine sizi salamayacaklarina isaret eden Erdogan, su degerlendirmeyi yapti:

"Bunun için her seçimde çalistigimizdan daha çok çalisacagiz. Bunun için her seçimde ulastigimizdan daha çok insana ulasacagiz. Bunun için her seçimde kazandigimizdan daha fazla gönül kazanacagiz. Aksi takdirde ülkenin ve milletin yasayacagi büyük facianin vebali altinda kaliriz. Biz bugüne kadar Allah'in takdirinin üzerinde bir kader, milletin ferasetinin üzerinde bir güç, insanimizin basiretinin üzerinde bir terazi görmedik, tanimadik. Gayreti kendimizden tevfiki Allah'tan bilerek 14 Mayis seçimlerine de ayni samimiyetle hazirlaniyoruz."

Dün imzaladigi, Resmi Gazete'de yayimlanan seçimlerin yenilenmesi karari sonrasinda Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini olusturmaya basladigina dikkati çeken Erdogan, sunlari kaydetti:

"Seçim kampanyamizi, ülkemizin 11 ilinde büyük yikima yol açan depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza hürmetimizin ve magdur insanlarimiza olan saygimizin gerektirdigi bir hassasiyetle yürütecegiz. Daha depremin 40'i çikmadan genel merkezleri önünde vur patlasin, çal oynasin aday kutlamasi yapanlar gibi kesinlikle olmayacagiz. Müzikli mitingi ve benzeri klasik kampanya yöntemlerini kullanmayacagiz. Aslinda hep yaptigimiz gibi insanlarimizla yüz yüze, kalp kalbe hasbihal edecek, yaptiklarimizi ve yapacaklarimizi anlatacak, ortak hayallerimizi paylasacak, umutlarimizi canlandiracagiz. 'Türkiye için hemen simdi' diyerek 20 yillik eser ve hizmet altyapimizin üzerine bina edecegimiz programlarimizi, projelerimizi anlatacagiz. Her bir sehrimiz için 'Hemen simdi' diyerek dogusu ve batisiyla, kuzeyi ve güneyiyle ülkemizin tamamini kalkindirma hedeflerimizi anlatacagiz."

(Sürecek)